„Sodros“ pensijos sieks 80 proc. algos

2014-03-31

 

Nuolat girdint apie augančias Socialinio draudimo fondo skolas, kurios jau viršija 10,5 milijardo litų, socialinės apsaugos ir darbo ministrė A. Pabedinskienė apibūdino realią „Sodros“ situaciją. Radijui „Laisvoji banga“ ministrė sakė, kad keletą šių metų mėnesių Sodrai pavyko surinkti daugiau lėšų, nei planuota.  

Ministrės nuomone, veiksmai, kurie bus atliekami, „Sodros“ sistemą pavers skaidresne ir aiškesne. Kalbėdama apie pensijų reformą, A. Pabedinskienė iššūkiu įvardino „Sodros“ įmokų perskirstymą:

„Mažą atlyginimą gaunantys žmonės gali tikėtis iki 80 procentų atlyginimo dydžio pensijos. O dideles pajamas gaunančių pensijai, pagal statistiką, tenka iki 25 procentai darbo užmokesčio. Reikia, kad sistema taptų visiems suprantama“, – teigia A.Pabedinskienė.

Paklausta apie neteisingai skiriamas socialines išmokas, ministrė teigė, kad tų, kuriems socialinės pašalpos paskiriamos neteisingai sparčiai mažėja.

„Šiandien visos 60 savivaldybių turi galimybę savarankiškai skirti pašalpas. Savivalda – arčiausiai žmogaus esanti įstaiga. Čia įsijungia ir bendruomenė, ir darbo birža, kurie lengviau pastebi neteisėtus atvejus“, – pažymi A. Pabedinskienė.

 

http://www.15min.lt/naujiena/verslas/finansai/socialines-apsaugos-ir-darbo-ministre-algimanta-pabedinskiene-zada-kad-sodros-pensijos-sieks-80-proc-algos-662-415618?cf=vl