Rugsėjo pirmoji šiemet kvepia paraku

2014-08-27

Artėjant naujų mokslo metų pradžiai,mokinių ir mokytojų šventė šiemet nerami: gindami savo teises, mokytojai grasina streikais. Neramumų nuotaika atsispindėjo ir Lietuvos profesinių sąjungų federacijos „Sandrauga“ (toliau – LPSF „Sandrauga“) pirmininko Kęstučio Juknio sveikinimo žodyje, sakytame Kauno miesto konferencijoje „Švietimo organizavimas Kaune 2014-2015 m.m.“

Pagrindinis konferencijos organizatorius – Kauno miesto savivaldybės švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas. Renginys prasidėjo Lietuvos himnu ir tylos minute, skirta pagerbti šiemet Anapilin iškeliavus šviesaus atminimo Kauno mokyklų direktorius, tarp kurių ir Vytautas Snieška. Konferencijoje sveikinimo žodį tarė ir Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius.  Prasidedant naujiems mokslo metams, jis susirinkusiesiems priminė apie Meilės svarbą švietimo procese.

Kęstutis Juknis sveikino susirinkusiuosius Kauno miesto konferencijoje „Švietimo organizavimas Kaune 2014-2015 m.m.“

Apie amžinąsias vertybes savo sveikinimo kalboje priminė ir LPSF „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis, susirinkusiems mokyklų direktoriams, darželių vadovams, savivaldybės politikams linkėdamas tarpusavio susikalbėjimo, supratingumo, bei žmogiškumo savo pavaldiniams.

Tuo tarpu sveikindamas su rugsėjo 1-ąja, K.Juknis pedagogams ir švietimo darbuotojams siūlė savo tikslų siekti solidariai telkiantis ir aiškiai bei garsiai kalbant apie savo tikslus. Jis priminė apie šiuo metu švietimo profsąjungų iškeltus reikalavimus švietimo ir mokslo ministerijai ir vyriausybei.

Pirmininkas palinkėjo susirinkusiems švietimo sistemoje išlikti žmonėmis, nes išlikti darbingu žmogumi nėra taip paprasta.  „Tik veikdami kartu pasieksime darnios ir tvarios Lietuvos“- sakė jis.

Priminsime skaitytojams, kad 2007-2008 metų streikuose, kur aktyviai dalyvavo ir LPS „Sandrauga“, mokytojai išsikovojo didesnį uždarbį.

LPSF „Sandrauga“ inf.