LPSF „Sandrauga“ atstovės lankėsi Tauragėje

2014-08-28 

Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ (toliau – LPSF „Sandrauga“) atstovės lankėsi Tauragės apskrityje, kur su Tauragės VPK vadovais aptarė vykdomo kriminalinio nusikaltimų skyriaus reorganizacijos sekantį etapą ir keletą kitų policijos pareigūnus liečiančių klausimų. Tą pačią dieną buvo organizuotas ir susitikimas su nariais, dirbančiais policijos pareigūnais šioje apskrityje.

Susitikime Tauragės VPK vadovas ir administracija pristatė kriminalinės žvalgybos reformos įgyvendinimo perspektyvas. Profsąjungos atstovės buvo patikintos, kad pristatomame šios reformos įgyvendinimo etape, pareigūnų darbo sąlygos nesuprastės ir atleidimai negresia.

Susitikimo metu taip pat paaiškėjo, kad siekiant sėkmingai įgyvendinti minimą reformą, trūksta dviejų esminių dalykų: finansavimo ir logistikos. Nesant patvirtinimo dėl finansavimo, nežinoma iš kokių lėšų bus sudaromos galimybės pareigūnams kelti kvalifikaciją, bei kaip išspręsti patalpų su papildomomis darbo vietomis trūkumą.

Tuo tarpu susitikimuose su LPSF „Sandrauga“ nariais-policijos pareigūnais buvo aptarti jiems aktualūs klausimai, bei vykdomos konsultacijos. Konsultacijas vedė LPSF „Sandrauga“ teisininkė Živilė Čeplauskė, kuri konsultavo tiek su vykdoma reorganizacija susijusiais, tiek kitais pareigūnams rūpimais klausimais, bei drauge su nariais aptarė efektyviausius policijos pareigūnų atstovavimo būdus.

LPSF „Sandrauga“ inf.