Statistika: antrąjį ketvirtį darbo užmokestis augo

2014-09-04

Lietuvos statistikos departamentas praneša, kad antrąjį šių metų ketvirtį augo vidutinis darbo užmokestis. Daugiausiai uždirbo Vilniaus, Klaipėdos ir Kauno apskričių gyventojai, dirbantys tiek įmonėse, įstaigose,  tiek ir valstybinėse organizacijose. Mažiausiai už darbą buvo mokama dirbantiesiems Tauragės apskrityje.

Kaip rašoma Statistikos departamento pranešime spaudai, 2014 metų antrąjį ketvirtį vidutinis darbo užmokestis augo visoje šalyje. Šį padidėjimą, lyginant su pirmuoju ketvirčiu, lėmė didesnės darbų apimtys, sezoniškumas ir kitos priežastys.

Kiek išaugo darbo užmokestis?

Daugiausia vidutinis mėnesinis bruto (t.y. neatskaičius mokesčių) darbo užmokestis padidėjo Panevėžio (3,6 proc., 72 Lt), Šiaulių ir Tauragės (po 2,9 proc., atitinkamai 56 ir 54 Lt) apskričių įmonėse (be individualiųjų įmonių), įstaigose ir organizacijose. Čia jis kilo nuo 1,1 iki 2,5 proc.

Kas uždirbo daugiausiai?

Tuo tarpu daugiausiai uždirbo Vilniaus (2 624,4 Lt), Klaipėdos (2 321,8 Lt) ir Kauno (2 266,5 Lt) apskričių įmonėse, įstaigose ir organizacijose dirbantys darbuotojai.

Tauragės apskrityje darbuotojų vidutinis bruto darbo užmokestis (1 912,6 Lt) buvo mažiausias (711,8 Lt mažesnis nei Vilniaus apskrities).

Vidutinis mėnesinis neto darbo užmokestis 2014 m. antrąjį ketvirtį, palyginti su 2014 m. pirmuoju ketvirčiu, padidėjo visose apskrityse, labiausiai – Panevėžio (3,3 proc., 52 Lt), Šiaulių ir Tauragės apskrityse (po 2,6 proc., atitinkamai 41 ir 39 Lt).

Išaugo ir darbuotojų skaičius

Per 2014 m. antrąjį ketvirtį vidutinis darbuotojų skaičius padidėjo visose savivaldybėse, išskyrus Pagėgių, kurioje 0,3 procento sumažėjo. Labiausiai darbuotojų skaičius išaugo Alytaus (2,4 proc.), Utenos ir Tauragės (po 2 proc.) apskrityse, kitose – nuo 0,8 procento (Vilniaus) iki 1,9 procento (Šiaulių).

Daugiau statistikos, apie darbo užmokesčio augimą galite rasti čia.

 

Parengė Rūta Geležinė, remiantis Oficialiosios statistikos portale skelbiama inf.