„Sandrauga“ kelia kompetencijas darbo su diskriminacija srityje (1 dalis)

2014-09-17

Šiandien prasidėjo pirmoji mokymų dalis iš seminarų ciklo „Ekonominė pažanga: profsąjungų vaidmuo užtikrinant lyčių lygybę“. Mokymuose dalyvaujantys Lietuvos profesinių sąjungų federacijos „Sandrauga“ atstovai, kartu su kolegomis iš Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos gilina žinias apie lygių galimybių padėtį Lietuvoje, paplitusias diskriminacijos formas, jų prevenciją ir sprendimo būdus.

Šiandien vykusioje pirmojoje seminarų ciklo užsiėmimų dalyje daug dėmesio skirta diskriminacijos problemai. Šia tema profesinių sąjungų atstovai kalbėjosi su Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos ir Lygių galimybių plėtros centro ekspertais.

Buvo diskutuojama apie Lietuvoje paplitusius diskriminacijos atvejus ir teismines bei socialines priemones sprendžiant šias problemas.  LPSF „Sandrauga“ atstovus ypatingai domino diskriminacijos atvejų darbe tema: jų atpažinimas, kovos būdai, praktika teismuose sprendžiant šias problemas ir prevencinės priemonės, kurių galima imtis siekiant užkirsti kelią diskriminacijos plitimui įmonėse ir organizacijose.

Mokymus organizuoja Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Lygių galimybių plėtros centru, bei Šiaulių universitetu.

Seminaruose planuojama taip pat aptarti darbo santykių, moterų ir vyrų lygių galimybių, stereotipų formavimo ir jų poveikio ekonominiam ir socialiniam žmonių gyvenimui temas.

LPSF „Sandrauga“ inf.