„Sandrauga“ kelia kompetencijas darbo su diskriminacija srityje (2 dalis)

2014-09-19

Lietuvos profesinių sąjungų federacijos (LPSF) „Sandrauga“ specialistai tobulino savo kompetencijas darbo su diskriminacijos atvejais ir lyčių lygybės klausimų srityse. Antrąją „Ekonominė pažanga: profsąjungų vaidmuo užtikrinant lyčių lygybę“ mokymų dieną apžvelgta ES moterų ir vyrių lygių galimybių strategija 2010-2015 metais, bei stereotipų daroma žala socialiniam ir ekonominiam šalies gyvenimui.

Kaip jau rašėme anksčiau, LPSF „Sandrauga“ specialistai, kartu su kolegomis iš LPS „Solidarumas“ ir LPS konfederacijos, dalyvauja Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos, kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Lygių galimybių plėtros centru, bei Šiaulių universitetu organizuojamame seminarų cikle „Ekonominė pažanga: profsąjungų vaidmuo užtikrinant lyčių lygybę“.

Paskaitų ir praktinių užsiėmimų metu analizuotos lyčių lygybės užtikrinimo problemos, Lietuvos ir Skandinavijos pavyzdžiai, sėkmės modeliai, padedantys dirbantiesiems sėkmingiau derinti profesinį ir asmeninį gyvenimą. Seminaro dalyviai audringai diskutavo problematiškomis laikomomis  temomis, tokiomis kaip privalomos tėvystės atostogos ir moterų ir vyrų kvotos vadovų postuose.

Mokymų tikslas – kelti kompetencijas lyčių lygybės užtikrinime savo vykdomoje profesinių sąjungų veikloje, įgyjant žinių apie moterų ir vyrų  lygių galimybių nuostatų įgyvendinimą Lietuvoje, bei praplečiant savo suvokimą apie stereotipų formavimąsi ir jų ribojantį poveikį socialiniame ir ekonominiame visuomenės gyvenime.

LPSF „Sandrauga“ inf.