Ką obuoliai turi bendro su kruopomis?

2014-09-20

Ruduo – derliaus metas, kuomet soduose ir Lietuvos darželiuose, beigi kitose valstybinėse įstaigose sunoksta derlius: obuoliai, kruopos… Į Lietuvos profesinę sąjungą „Sandrauga“ kreipėsi narė, papasakojusi ypač rudenišką istoriją apie derliaus nurinkinėjimo ypatumus viename Kauno darželių-lopšelių.

Darbuotoja pasakojo vieną rytą darželio pavaduotojos mašinoje pastebėjusi kelias dėžes obuolių. Tokių gražių, blizgančių, nesupuvusių. Visai tokių pat, kokius veda darželio teritorijoje augančios obelys.

Mašinoje ji pastebėjo ir kelis pakelius kruopų. Tik ne tokių išvaizdžių, neblizgančių. Bet irgi tokių pačių, kokios tiekiamos darželiui.

Suglumusi darbuotoja, žinoma, iškart pagalvojo blogiausią: kad rudenį sunokusiais obuoliais džiaugiasi ne tik sodininkai, bet ir darželio pavaduotojos. Kaip, beje, ir kruopomis – irgi sunokusiomis darželyje.

Ji klausia, ar darželio produktus ir obuolius galima išvežti iš darželio „pravėdinimui“? O jeigu taip, tai ar tokią teisę turi tik administracija, ar ir darbuotojai, bei vaikai?

Rūta Geležinė