Organizuojamas Švietimo darbuotojų mitingas

2014-10-17

Lietuvos profesinių sąjungų federacija „Sandrauga“, kartu su Lietuvos švietimo darbuotojų jungtine atstovybe, š.m. spalio 28 dieną, 14 val. organizuoja mitingą prie Švietimo ir mokslo ministerijos (sutr. – ŠMM). Mitingas skirtas aiškiai išsakyti, kad švietimo bendruomenė iš ŠMM tikisi konkrečių darbų, o ne tuščių pažadų.

Mitingą organizuojančios profesinės sąjungos teigia, kad nesitaikstys su dabartine situacija, kai neatkuriamas krizės metu sumažintas mokinio krepšelis, nesirūpinama tinkama švietimo kokybe, mokytojų socialinėmis garantijomis ir dėl to švietimas prioritetu lieka tik dokumentuose.

Lietuvos švietimo ir mokslo ministerija iki šiol tinkamai nereaguoja į Lietuvos profesinių sąjungų federacijos „Sandrauga“, kartu su Lietuvos švietimo profesinių sąjungų jungtine atstovybe reikalavimus, įteiktus dar birželio mėnesį.

Profesinės sąjungos taip pat pasigenda ir Ministerijos pastangų taikiai išspręsti kolektyvinį ginčą. Sutikusi kolektyvinį ginčą spręsti per tarpininką, ŠMM vis delsia pasirašyti tarpininkavimo sutartį. Dar Rugsėjo 17 d. ministrui Dainiui Pavalkiui išsiųsti priminimai bei raginimai atkreipti dėmesį į švietimo bendruomenės reikalavimus  – atsako nesulaukė.

Lietuvos profesinių sąjungų federacija „Sandrauga“  norintiesiems dalyvauti mitinge organizuoja bendrą transportą, kuris pajudės nuo organizacijos būstinės (adresu Laisvės al. 46), o nariams – ir atleidimus nuo darbo.

Norinčius dalyvauti prašome užsiregistruoti pas Jūsų įstaigoje veikiančio Lietuvos profesinių sąjungų federacijos „Sandrauga“ padalinio pirmininką arba susisiekti su LPSF „Sandrauga“ tiesiogiai tel. (8 37) 20 65 97, arba el.paštu zivile.z@sandrauga.lt

Rūta Geležinė, LPSF „Sandrauga“ ir LŠPS Jungtinės atstovybės inf.