Septyni blogo darbdavio požymiai

2014-10-23

Amerikiečių portalas išskiria septynis prasto darbdavio bruožus, kuriuos galima pastebėti dar darbo pokalbio metu. Anot amerikiečių, vienas ar keli šie bruožai dar nieko tokio, tačiau pastebėjus keletą – verta bėgti nuo tokio darbdavio kuo toliau.

1. Neprofesionalus ir nepagarbus bendravimas.

Darbo pokalbio metu galite pasijausti nemaloniai, kai neatsakoma į jūsų užduotus klausimus, o pokalbį vedantys asmenys elgiamas ekstravagantiškai.

2. Darbdavys ar atrankos specialistas išreiškia nepasitikėjimą jumis.

Tai galite pajusti, jeigu darbdavys pradeda įtarinėti, ar tikrai sakote tiesą apie savo kompetenciją. Tai reiškia, kad jumis nepasitikės ir dirbant.

3. Slogi, nemaloni darbo vieta ir atmosfera darbovietėje.

Labai gerai, jeigu pokalbis dėl darbo vyksta būsimos darbovietės patalpose ir atvykus į vietą galima pajusti, kokia yra darbo atmosfera, kaip ten jaučiasi esami darbuotojai ir pan.

4. Bloga bendrovės reputacija.

Visada pravartu iš anksto pasidomėti, kas apie bendrovę kalbama viešoje erdvėje, todėl prieš priimant darbo pasiūlymą reiktų pasinaudoti interneto paieškos sistemomis.

5. Darbo stilių ir bendravimo nesuderinamumas.

Jeigu pajaučiate, kad būsimo darbdavio darbo stilius neatitinka jūsiškio ir kad jums sunkiai sekasi bendrauti, tarsi kalbėtumėte skirtingomis kalbomis, į kitą atrankos etapą geriau neiti.

6. Siūlomos pareigos nėra visiškai aiškiai apibrėžiamos.

Jeigu būsimas darbdavys negali įvardinti tikslų, kuriuos turėsite pasiekti darbe, tikėtina, kad turėsite daug papildomų užduočių, jas jums deleguos keli asmenys, o tai gali sukelti painiavą.

7. Jus samdo iš karto, be jokios atrankos.

Kartais tai nėra blogai, ypač tuomet, kai siūlomas sezoninis darbas arba jūsų kompetencija būsimas darbdavys turėjo progą įsitikinti anksčiau. Tačiau tai gali būti ir didelės darbuotojų kaitos ženklas.

Pagal cv.lt inf