Lietuvoje daugėja dirbančiųjų

2014-10-29

Lietuvoje daugėja dirbančių žmonių, tačiau jų skaičius didėja ne taip greitai kaip atlyginimas už darbą, rašo lrt.lt.  Darbo rinką ženkliai palaiko prekyba šalyje ir paaugęs  vidaus vartojimas.

Žvelgiant į atskiras veiklos sritis, daugiausiai darbuotojų skaičius išaugo bendrovėse, gaminančiose baldus, bei tiek mažmeninėje, tiek ir didmeninėje prekyboje. Tuo tarpu darbuotojų skaičius švietimo srityje sumažėjo.

Verta prisiminti, kad nuo rugsėjo pirmos įsigaliojo reikalavimas mokytojams būti baigusiems mokomąjį dalyką atitinkančias studijas, o tokio išsilavinimo nespėjusieji įgyti – buvo atleisti.

Šiemet, palyginti su praėjusių metų spalio 1 diena, dirbančių žmonių Lietuvoje padaugėjo 25 613 – didžiausiu tempu darbo vietas kūrė smulkiosios ir naujos įmonės.

Tokias išvadas „Lietuvos žinioms“ padarė bendrovė „Creditreform Lietuva“, atlikusi  „Sodros“ pateikiamų duomenų apie dirbančius gyventojus analizę. Iš tyrimo aiškėja, kad labiausiai jų gausėjo didmeninės (2247 darbuotojai) ir mažmeninės (2168) prekybos įmonėse. Darbuotojų daugėjo ir baldų gamybos (1,5 tūkst.) bei medienos apdirbimo (1,1 tūkst.) sektoriuose.

Rūta Geležinė pagal lrt.lt skelbiamą inf.