Pareigūnai žinias tobulino seminare

2014-11-21

Šiandien policijos pareigūnai gilino profesines žinias teisinio tarnybos reglamentavimo, eigos, bei praktinio pritaikymo tema. Šio renginio temos pavadinimas gal ir nesužavėtų daug eilinių piliečių, tačiau jis sulaukė didelio pareigūnų susidomėjimo. Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis pabrėžė, kad tame nėra nieko keisto – „pareigūnai yra ta profesinė grupė, kuri pasižymi tikrai dideliu žingeidumu ir atsakingu požiūriu į kompetencijos tobulino galimybes“.

Seminarą tema „Teisės aktų, reglamentuojančių statutinių valstybės tarnautojų teisinį statusą ir tarnybos eigą, taikymo ypatumai“ organizavo Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“. Jos pirmininko teigimu, vienas pagrindinių šio renginio tikslų buvo suteikti profesinės sąjungos nariams – statutiniams valstybės tarnautojams (kitaip tariant, policijos pareigūnams) galimybes tobulinti savo kompetencijas ir gilinti žinias, nes tokios galimybės jie itin pasigenda.

„Mes siekiame, kad narystė mūsų profsąjungoje teiktų kuo daugiau privalumų ir teigiamų emocijų. Todėl, reaguodami į policijos pareigūnų pastebėjimus, kad jie susiduria su mokymų ir kvalifikacijos kėlimo galimybių stoka, nutarėme būtent šias galimybes ir sudaryti“ – sakė K. Juknis.

Seminare dalyvavusiems pareigūnams bus išduoti kvalifikaciniai pažymėjimai, kurie tik patvirtina, kad asmuo nuolat kelia savo kvalifikaciją. Ji būtina atsižvelgiant į šiai profesijai keliamus ypatingai aukštus reikalavimus.

Parengė Žavinta Stroputė