UŽSIENIO NAUJIENOS! Vakarų Kalifornijoje esančio „Anaheim“ medicinos centro darbuotojai reikalauja tinkamo darbo užmokesčio

2018-07-26

Praėjus vieneriems metams, kai „Anaheim“ medicinos centre, vakarų Kalifornijoje, buvo 20180711-West-Anaheim-Picket-10-web-650x433įkurta profesinė sąjunga, visi medicinos centre dirbę darbuotojai ir specialistai surengė informacinį, taikų piketą, kurio metu darbdavio reikalavo geresnio darbo užmokesčio. Nepaisant fakto, kad „Anaheim“ medicinos centrai yra vieni iš pelningiausiu „Pirmosios pagalbos“ padalinių Kalifornijoje. Daugelis darbuotojų dirbti čia atvyksta net iš kitų miestų, kadangi tai yra artimiausia darbo vietą.

Ne maža dalis „Anaheim“ medicinos centro darbuotojų daugelį metų dirbo šioje įstaigoje, net nepaisydami fakto, kad atlyginimas čia yra labai nedidelis.20180711-West-Anaheim-Picket-1-web Darbuotojai daug metų tylėjo, nes daugelis iš jų turi būsto paskolas, todėl, bet kokie pinigai tuo metu atrodė vertingi. „Mes turime dirbti per du darbus, kad galėtume bent patenkinamai išlaikyti savo šeimas ir dar priedo, sumokėti būsto paskolos įmokas…“, – su nuoskauda pasakojo vienas iš medicinos centro specialistų. „Kodėl aš čia? Nes aš myliu savo darbą. Tačiau, ateis metas, kai mes nebebusime gyvi vien tik meilę darbui. Todėl turime už tai gauti ir sąžiningą darbo užmokestį“, – pridūrė medicinos centro specialistas.

20180711-West-Anaheim-Picket-3-webMedicinos darbuotojų piketą parėmė vietiniai politikai, dvasininkai, bei ekonomistai. Kitose medicinos įstaigose dirbantys darbuotojai gauna 30 JAV dolerių per valandą, tačiau „Anaheim“ medicinos centro darbuotojai gauna tik 23 JAV dolerius per valandą. Darbuotojai, kurie yra atstovaujami Nacionalinės sveikatos priežiūros darbuotojų sąjungos reikalauja tik, kad darbo užmokestis būtų sulyginamas su kitų valstijų užmokesčiu. „Piketuojame, nes norime paprastai ir aiškiai pasakyti savo valdžiai, kad ir mes esame žmonės, kuriems reikia gyventi, o ne egzistuoti nuo atlyginimo iki atlyginimo“, – kalbėjo pikete dalyvaujantys medicinos centro darbuotojai.

Skelbia: Nacionalinė sveikatos priežiūros darbuotojų sąjunga („National Union of Healthcare Workers union“).

LPS „Sandrauga“ info.