Baigėsi Ispanijoje vykęs nacionalinis „Uber“ taksi vairuotojų streikas. Bet ar ilgam?

2018-08-02

Pirmadienį taksistai visoje Ispanijoje streikavo prieš tokias pavėžėjimo paslaugas teikiančias konkurentes kaip „Uber“ ir „Cabify“, kurios, pasak streikuotojų, nesąžiningai kėsindamosi į jų pragyvenimo šaltinį, kelia jiems realią taxigrėsmę. Praėjusią savaitę streikai prasidėjo Barselonoje, o šeštadienį išplito į Madridą, taksi vairuotojams reikalaujant atitinkamų veiksmų iš vyriausybės

Streikai ar laikinos veiklos nutraukimo akcijos buvo paskelbtos Valensijoje – rytinėje Ispanijoje, taip pat Saragosoje ir Bilbao – šiaurinėje dalyje, bei Sevilijoje, šalies pietuose.

Pramonės sektoriaus darbuotojai siekia apribojimų specialių licencijų, kuriomis naudojasi „Uber“ ir „Cabify“ darbuotojai, išdavimui. Taksistai Ispanijos sostinėje pirmadienį blokavo judėjimą vienu iš pagrindinių Madrido prospektų. Barselonoje taksistai blokavo vieną iš centrinių miesto gatvių.

uber-540fec7c1b01a

Ispanijos taksistai jau ne kartą rengė įvairias protesto akcijas prieš „didėjančią nesąžiningą „Uber“ ir Cabify“ konkurenciją“. Demonstracijos prieš tokių bendrovių, teikiančių pavėžėjimo paslaugas internetu, veiklą vyko ir kitose Europos šalyse, įskaitant Vengriją, Italiją, Portugaliją bei Prancūziją.

Parengė LPS „Sandrauga“ iš Reuters.com info.