UAB „Kuršėnų autobusų parko“ vadovas – savas tarp savų

2018-10-01

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ (toliau LPS „Sandrauga“) nariai dėl objektyvumo pakvietė į susitikimą vietinę Šiaulių regiono žiniasklaidą, televizijos atstovus, tačiau UAB „Kuršėnų autobusų parko“ problemoms išklausyti niekas neturėjo nei laiko, nei noro atvykti, niekam neįdomūs tie kurautobusų vairuotojai.

Autobusų parko vadovas kaip naudojosi tarnybine padėtimi, taip ir naudojasi, važinėja su tarnybiniu transportu, kur patinka ir kada nori, kaip skirstė naujesnius autobusus saviems, taip ir toliau skirsto. Išaiškėjo ir direktoriaus įdiegta „moderni“ sistema su pinigų už bilietus apskaita.

Direktorius išdalino visiems autobusų vairuotojams „sportinius“ maišelius, darbo pabaigoje į juos vairuotojas įdeda pinigus ir užveržęs „zateškę“ meta per skylę sienoje. Kitą dieną ateina moteriškė(s) ir skaičiuoja, ar netrūksta centų. Tokiu būdu, bet kada ir bet kuriam vairuotojui gali tekti pasiaiškinti dėl 4 ar 1,5 euro trūkumo.

Iš šalies sunku patikėti, kad XXI amžiuje autobusų vairuotojai vis dar neturi normalios vietos pavalgyti, pailsėti ar patenkinti fiziologinius poreikius išvažiavus iš autobusų parko, toliau nuo Kuršėnų…

LPS „Sandrauga“ kreipėsi į steigėją, Šiaulių rajono savivaldybės Tarybos narius, į rajono merą A. Bezarą. Meras sakė, kad rajono taryboje yra tik 1,5 žmogaus opozicijoje. Pažadėjo kažką padaryti, nes šalyje kaip ir nėra daugiau kam įvertinti vieno direktoriaus, buvusio bankininko veiksmų ir savivaliavimo… Tokios valdžios pozicija reikalauja kraštutinių priemonių, kurios yra intensyviai svarstomos darbuotojų susirinkimuose.

Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ informacija

Dėl išsamios informacijos kreipkitės el. Paštu [email protected]; tel. nr. (8 37) 20 65 97