Pasityčiojimas iš darbuotojų Kauno bendrovėje tęsiasi

2018-11-06

Kaune įsikūrusios avalynės gamintojos AB „Lituanica“ ilgametė darbuotoja pateikė prašymą ginti ir atstovauti jos teises, kadangi darbuotojai yra neišmokėtas darbo užmokestis, suma iš viso sudaro apie 1500 eurų.ABLituanica

Darbuotoja teigia, kad darbo užmokestis visada yra vėluojantis, nė karto nesumokėtas laiku, o darbuotojui pasakius, kad į pagalbą pasitelks profesinės sąjungos teisininkus, kitą dieną pervedamos juokingos ir pasityčiojimo vertos sumos – 30 eur, 50 eur, 73 eur.

Tai nebe pirmas kartas, kai AB „Lituanica“ vengia atsiskaityti su darbuotojais ir iš jų tyčiojasi. Sudėtinga finansine padėtimi daug metų besiskundžianti bendrovė reguliariai laiku neatsiskaito su darbuotojais, o kartais ir apskritai kelis mėnesius nemoka priklausančio atlyginimo.

Įmonės darbuotojus atstovaujantys Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ teisininkai teiks ieškinį darbo ginčų komisijai. „Tai sistemingai darbuotojus apvaginėjanti bendrovė. Šis sakinys geriausiai abibrėžia šią akcinę bendrovę“, – komentuoja K. Juknis.

LPS „Sandrauga“ informacija