LIETUVOJE IR PASAULYJE: Lapkričio 25 d. Tarptautinė kovos prieš moterų prievartą diena

2018-11-24

Reikia atvirai kalbėtis apie smurtą prieš moteris!

Viena didžiausių Europos pramonininkų profsąjungų kviečia aiškiai ir atvirai kalbėti apie smurtą prieš moteris. Pramonininkų Profesinės sąjungos vadovas sako: „Visi turime tvirtai laikytis ir nesitaikstyti su smurtu. Turime dėti daugiau pastangų, kad pašalintumėme visas priekabiavimo ar smurto rūšis.

Untitled

Mes raginame visas Europos įmones įgyvendinti priemones, dėti visas pastangas skirtas užkirsti kelią tokiems įvykiams įmonėse. Turime imtis atitinkamų priemonių apsaugoti ir remti smurto aukas bei taikyti sankcijas kaltininkams“.

Į Tarptautinės kovos prieš moterų smurtą kampanija prisijungs ir Jungtinių Tautos generalinis sekretorius, kuris sieks didinti kampanijos informuotumą. Daugumos Europos miestų pastatai ir kiti svarbūs orientyrai bus apšviesti šviesiai oranžinę spalva, siekiant šviesesnės ateities be smurto.

Informacija: https://news.industriall-europe.eu

Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininkas komentuodamas Lapkričio 25-sios dienos paminėjimą sakė: „Tikriausiai nerasime nei vieno žmogaus, kuris nepritartų, ar kuris sakytų kad nereikia kovoti prieš smurtu ar dikriminacija. Kad ir kaip bebūtų, įvykiai Lietuvoje, tiek namų, tiek darbo aplinkoje rodo, kad šiomis sąvokomis tikrai galima manipuliuoti. Visos akcijos, kampanijos lieka tik akcijomis. Nemanau, kad norint išspręsti problemą, turime naudoti vieną ar kitą spalvą pastatui apšviesti. Neturėtumėme taip sureišminti viešųjų ryšių kampanijų pasaulyje, tai atrodo šiek tiek keistai, kai pasaulyje vyksta karai ir žūsta nekalti žmonės.

Tokią dieną mes turime dar labiau atkreipti dėmesį ir imtis priemonių tikrai ginti visų teises, įskaitant ir įmonių darbutojų… Reikia stengtis nepadaryti spalvų Šou iš rimtos problemos. Beja, užslėptą Smurtą naudoja pati Valstybė prieš savo piliečius…“.

LPS „Sandrauga“ informacija