Nuotoliniu būdu kartais dirbantys žmonės – laimingesni

2018-12-05

Pasaulinė darbuotojų apklausa parodė, kad nors kartą per mėnesį nuotoliniu būdu dirbantys žmonės yra laimingesni už tuos, kurie visada dirba darbovietėje. Daugiau nei pusė pasaulio darbdavių siūlo galimybę dirbti nuotoliniu būdu, rodo technologijų bendrovės „OWL Labs“ pasaulinis nuotolinio darbo tyrimas.student-849826_960_720

Apklausus 3.000 darbuotojų paaiškėjo, kad bent kartą per mėnesį dirbantieji nuotoliniu būdu buvo 24% laimingesni už kitus. Net 52% apklaustųjų teigia, kad jie nuotoliniu būdu dirba bent kartą per savaitę. Įdomu tai, kad pagrindine tokio darbo priežastimi darbuotojai nurodo galimybę susikaupti ir dirbti produktyviau. Pernai metų tyrime pirmiausia darbuotojai įvardindavo galimybę pagerinti darbo ir asmeninio gyvenimo balansą.

Beveik trečdalis apklaustųjų niekada nedirba nuotoliniu būdu. 16% tyrime dalyvavusių bendrovių dirba tik nuotoliniu būdu. Kitas panašus tyrimas, kurį atliko „FlexJob“, rodo, kad 65% darbuotojų mano, jog jie būtų produktyvesni, jeigu dirbtų iš namų, o ne biure. Kai kurios bendrovės ryžtasi ne tik leisti dirbti darbuotojams nuotoliniu būdu, bet ir rinktis kada ir kiek jie nori dirbti. Į rezultatus orientuota aplinka esą padeda darbdaviams ne tik sumažinti darbuotojų kaitą ir pritraukti talentų, bet ir džiaugtis didesniu produktyvumu.

Informacija iš: www.vz.lt