Kauno rajono merui labiau rūpi komerciniai pasiūlymai nei mokytojai

2018-12-13

“Mes norime labai paprastų dalykų – norime, kad būtų sumažintas vaikų skaičius klasėje, mes norime, kad etatas turėtų 36 savaitines valandas, iš kurių ne daugiau kaip 18 valandų sudarytų kontaktinės valandos, norime didesnio pareiginės algos pastoviosios dalies koeficiento, ir pagaliau norim48365246_554822164991708_8063994440487796736_ne tik aiškios ir teisingos darbo apmokėjimo sistemos. Ar tai kosminiai ir nerealūs dalykai?”, – sakė LPSF “Sandrauga” Domeikavos gimnazijos išrinkta streiko komiteto pirmininkė.

Beveik prieš savaitę Kauno rajono klerkams, tiksliau Merui, administracijos direktoriui, Tarybos nariams bei gimnazijos direktoriui buvo įtekti norinčių streikuoti mokytojų reikalavimai. Reikalavimų rašte viso buvo tik trys… Trys mažyčiai reikalavimai, kurių per savo didelį užimtumą ir kitus lankstymus po kitas svarbesnes, laipteliu aukščiau esančias institucijas, nepastebėjo Kauno rajono galva. Peršasi išvada: Kauno rajono meras nesirūpina ir net nenori rūpintis mūsų visų vaikų ugdytojais, jam visiškai nerūpi mokytojų atlyginimai!

Komerciniai projektai, statybos leidimai, kelių projektai – vat kas dabar yra prioritetiniai „projektėliai“ mero galvoje, o mokytojas ir jo trys vargani reikalavimai įmetami į kitą stalčių, pavadinimu “neskubėti išspręsti”. Neva parėkaus, praeis…

Vietoje to, kad rūpintųsi mokytojų atlyginimais ir spręsti rimtas iškilusias problemas, meras ir jo aplinka skundžiasi vietiniams komisarams, kad jie yra aklavietėje. Teisinasi vieno blogo nepadarę, pyksta, kad streiku grasina ne Kauno miestui, o kaip taikinį pasirinko Kauno rajoną, kitaip tariant, pono ir jo delegacijos valdomas žemeles.

Kauno rajono Domeikavos gimnazijos mokytojai pasiruošę… Ir nei meras, nei kas kitas į jų reikalavimus neatsako, todėl 2018 m. gruodžio 13 d. nuo 7 val. ryto bus pradedamas neterminuotas mokytojų streikas, kuriuo metu bus pilnai sutrikdyta bet kokia gimnazijos veikla. Vis dėl to, LPSF „Sandrauga“ nariai labai tiki, kad atsakingi politikai ar kiti valdininkai galų gale priims vieningą susitarimą su streikuojančiais mokytojais dėl iškeltų tik trijų reikalavimų, kuris padės išvengti nacionalinio mokytojų streiko su jo neprognozuojamomis pasekmėmis…

LPSF „Sandrauga“ informacija