Gina profesinė sąjunga „Sandrauga“– neišmokėtos sumos atsiranda

2019-01-16

Vairuotojai – ekspeditoriai jau ne kartą kreipėsi pagalbos į Lietuvos profesinę sąjungą „Sandrauga“. Ne išimtis yr19f08927-293f-4829-89cc-391dc1e70890a ir paskutinis atvejis. Ilgametis profs1jungos narys – vairuotojas-ekspeditorius kreipėsi į LPS „Sandrauga“ nurodydamas, jog jam neišmokėta ir sustabdyta didžioji dalis dienpinigių.

Darbdavio teigimu, dienpinigiai buvo sustabdyti po to, kai būdamas komandiruotėje vairuotojas – ekspeditorius gavo baudą už greičio viršijimą. Darbuotojas šio fakto neneigia ir buvo linkęs baudą apmokėti…

Tačiau šioje istorijoje atsiranda vienas įdomus faktas – bauda už greičio viršijimą, kuri buvo gauta įmonės, darbuotojui buvo pristatyta ir parodyta tik praėjus kelioms savaitėms po jos gavimo. Dėl šios priežasties, baudos suma buvo akivaizdžiai didesnė, kadangi nustatyti terminu apmokėta nebuvo.

Iškilus tokiam tyčiniam „nesusipratimui“, darbuotojas nedelsdamas kreipėsi į Lietuvos profesinę sąjunga „Sandrauga“. Savo ruožtu LPS „Sandrauga“ teisinkai informavo įmonę apie netinkamai atliekamus veiksmus. Pagal Lietuvos Respublikos Darbo kodekso 107 str. 3 dalį „Jei darbuotojas komandiruojamas į užsienį, darbuotojui PRIVALO būti mokami dienpinigiai, kurių maksimalius dydžius ir jų mokėjimo tvarką nustato Lietuvos Respublikos Vyriausybė arba jos įgaliota institucija“. Dienpinigių nemokėti ar sustabdyti darbdavys neturi teisės.

Šiandien darbuotojo istorija pasibaigė sėkmingai, visi sustabdyti ir neišmokėti dienpinigiai išmokėti. Prireikė tik žodinio informavimo, kad darbuotojas priklauso profesinei sąjungai „Sandrauga“.

Kviečiame visus jungtis į profesinę sąjungą „Sandrauga“.

Kartu mes stipresni!

Kontaktai: [email protected] ir tel. nr. (8-37) 20 65 97

 

Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ informacija