Aptartos svarbiausios LPS „Sandrauga“ narių problemos

2019-02-05

Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis, teisininkai bei kiti administracijos atstovai dalyvavo susirinkime su kelių infrastruktūros sektoriaus darbuotojais. Susirinkimo metu profesinės sąjungos nariai išsakė aštriausias ir svarbiausias jų darbo specifikos problemas su kuriomis susidūriama kiekvieną dieną.iliustracija

Susirinkimo dalyviai vienas po kito piktinosi, jog problemų niekas nenori spręsti. Būdėjimo namuose apmokėjimo klausimas, turimos kategorijos pasikėlimo galimybės, sąlygos, poilsio laikas ir vieta, geriamo vandens trūkumas, elementarios higienos sąlygos darbo vietose.

Ilgamečiai bendrovės darbuotojai pasakojo, jog negali pasikelti turimos kategorijos, kadangi sąlygos ar galimybės nėra iki galo žinomos. Tačiau yra žinoma, kad naujai ateinantiems darbuotojams yra sudaromos sąlygos tas kategorijas pasikelti. Dirbantieji piktinosi, kad į rytinę pamainą žiemos periodu vadovybė liepia atvykti keliomis valandomis anksčiau, nes dėl nepalankių oro sąlygų pasiruošimas darbui trunka ilgiau, bet tos papildomos naktinio darbo valandos nėra apmokamos.

LPS „Sandrauga“ pirmininkas K. Juknis susirinkimo metu dirbantiesiems sakė, jog dės visas pastangas, kad būtų ginamos darbuotojų teisės bei palaipsniui sprendžiamos problemos.

LPS „Sandrauga“ informacija