Pagalbos darbo teisės klausimais kreipiasi vis daugiau darbuotojų ir iš svetur

2019-02-07

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ pastaruoju metu gauna nemažai užklausų bei prašymų iš kaimyninių šalių gyventojų, kurie darbuotojasi Lietuvos įmonėse. Iš gautų prašymų kiekio ir turinio galima padaryti išvadas, jog daugiausia pagalbos reikia tolimųjų reisų vairuotojams, kuriems de4a1ef8cf7827ef0576401cda206ec84eja, tačiau nevisada sekasi perprasti Lietuvos darbdavių įsisenėjusią darbo praktiką. Tolimųjų reisų vairuotojai-ekspeditoriai sudaro nemažą profsąjungos „Sandrauga“ narių dalį.

Taip yra dėl tos priežasties, jog ši darbuotojų dalis Lietuvoje yra ypač pažeidžiama. Mūsų šalyje yra susiformavusi ydinga darbdavių praktiką vairuotojams dalį atlyginimo palikti „šešėlyje“. Darbuotojai Lietuvos įmonėse patiria didelę diskriminaciją ir spaudimą iš darbdavių, yra žinoma, jog „nuskausminami“ ne tik finansiškai, tačiau ir emociškai. Kaimyninių šalių darbuotojai pasakoja, kad Lietuva pasirinkta dėl patogios geografinės padėties ir suformuoto įvaizdžio.

LPS „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis pabrėžia, kad: „Tokia situacija su darbuotojais, tik kompromituoja Lietuvą, kaip valstybę, ši situacija idinga, apgaunama vis daugiau iš užsienio atvyksiančių darbuotojų, o tai nedaro garbės nei Lietuvai, nei patiems Lietuvos darbdaviams“.

 Lietuvos profesinėje sąjungoje „Sandrauga“ dirba kvalifikuoti specialistai, kurie gali puikiai susikalbėti net keliomis užsienio kalbomis, todėl kiekvienam besikreipiančiajam yra suteikiama kvalifikuota teisinė pagalba.

download

TAIP PAT NORIME JUMS PRIMINTI:

Kiekvieną ketvirtadienį LPS „Sandrauga“ vykdo NEMOKAMAS teisines konsultacijas.

BŪTINA IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA!

Tel. nr. (8-37) 20 65 97 arba el.paštu [email protected] (laiške būtinai nurodykite savo vardą, pavardę, telefono numerį bei aiškiai suformuluokite problemą ar klausimą).

MES JUMS PADĖSIME IŠSIKAPSTYTI IŠ PROBLEMŲ!

LPS „Sandrauga“ informacija