Susitikimas su Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininke E. Janušiene

2019-06-07

Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ atstovai, t. y. pirmininkas Kęstutis Juknis,  Valstybinės mokesčių inspekcijos profesinės sąjungos išrinktasis pirmininkas Gražvydas Dambrauskas bei teisininkė birželio 6 d. dalyvavo svarbiame susitikime su Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos viršininke Edita Janušiene.4b7bf039955c0806df0deccc5e762a95

Susitikimo metu skaidruolėmis buvo trumpai pristatyta LPS „Sandrauga“ veikla, tikslai, uždaviniai, aptarti tolimesni Valstybinės mokesčių inspekcijos ir LPS „Sandrauga“ socialinio dialogo ir bendradarbiavimo klausimai, kolektyvinės sutarties sudarymo perspektyvos bei ruošimo klausimas artimiausiu metu.

Pirmininkas Kęstutis Juknis pristatydamas LPS „Sandrauga“ veiklą pažymėjo, jog tai jau beveik dvidešimt metų veikianti nacionalinė profesinė sąjunga, veikianti teritoriniu principu bei ginanti ir atstovaujanti dirbančiųjų teises ir teisėtus interesus. Pabrėžtas ir svarbiausias akcentas, kuo LPS „Sandrauga“ skiriasi nuo kitų Lietuvoje esančių profesinių sąjungų: profesinė sąjunga „Sandrauga“ – tai vienintelė profesinė sąjunga Lietuvoje, kuri savo nariams gali pasiūlyti visišką narystės konfidencialumą, t. y. „nematomą“ narystę remiantis Skandinavijos šalių principais! LPS ,,Sandrauga“ yra viena iš trijų didžiausių profesinių sąjungų Lietuvoje, kuri atitinka nacionalinės profesinės sąjungos reikalavimus bei statusą,  bei yra pilnateisė LR Trišalės tarybos narė.

Priminsime, kad esame jau ne kartą savo internetiniame puslapyje rašę apie šešėlį, atskirų sektorių naudojamą „vokelių“ praktiką. Tokių ir panašių valstybinių reikalų ir socialinio dialogo skatinimo išmanymas teikia vilčių, kad prie Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ prisijungs ir daugiau Valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojų.

 Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ informacija