Į „Sandraugos“ gretas jungiasi vis daugiau darbuotojų iš užsienio šalių

2019-06-20

Pastaruoju metu į Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ būstinę atvyksta vis daugiau dirbančiųjų iš užsienio šalių, daugiausia tokių, kaip Ukraina ir Baltarusija. Nuo praeitos savaitės profesinės sąjungos „Sandrauga“ administracija jau turėjo 5 susitikimus su užsienio šalių piliečiais, kurių didžiausia dalis į Lietuvą atvyksta dirbti tolimųjų reisų vairuotojais – ekspeditoriais. Dar vienas labai svarbus susitikimas įvyks iškarto po ilgojo savaitgalio.19f08927-293f-4829-89cc-391dc1e70890

Darbuotojai pasakoja, kad pavyzdžiui, Ukrainoje nėra tokių nacionaliniu principu veikiančių profesinių sąjungų, kurioms mokamas ne tik nario mokestis, tačiau suteikiama ir kvalifikuota teisinė pagalba ir visos kitos konsultacijos bei profesinės sąjungos nario privilegijos. Keli Ukrainos gyventojai įvardino, kad jų kolegos, taip pat tolimųjų reisų vairuotojai buvo nukentėję nuo vienos iš Lietuvoje veikiančių profesinių sąjungų, todėl į kitas darbuotojai žvelgdavo atsargiau. Kaip teigia, vairuotojai, nario mokestis būdavo atskaičiuojamas, tačiau jokios socialinės ar teisinės pagalbos darbuotojai nėra sulaukę nei karto. Pasitaikydavo savaičių, kai telefonu nepavykdavo su nieko susisiekti.

Tačiau dabar, dirbantys užsieniečiai Lietuvoje dalinasi savo įspūdžiais ir džiaugiasi, jog būtent profesinė sąjunga „Sandrauga“ yra patikima partnerė, auginant santykius su darbdaviu. „Jaučiamės pažeidžiami ir teisiškai neapsaugoti nuo nesąžiningų darbdavių. Raginame visu kolegas, ir Lietuvius “, – pasakojo vienas iš aktyviausių Ukrainoje gyvenančių profesinės sąjungos „Sandrauga“ narių.

„Lietuvos profesinėje sąjungoje „Sandrauga“ dirba kvalifikuoti specialistai, kurie gali susikalbėti keliomis užsienio kalbomis, todėl teisinės pagalbos klausimams Lietuvoje dirbantiems užsienio piliečiams yra visada atviras.

LPS „Sandrauga“ informacija