Lietuvos Respublikos Trišalės tarybos posėdis

2019-06-25

Birželio 25 d. 14 val., LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje vyks Trišalės tarybos posėdis, kuriame dalyvaus Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ atstovai. Posėdyje bus svarstomi 8 svarbūs klausimai.ggfgf

  1. LR ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo Nr. IX-110 10 str. pakeitimo įstatymo projekto Nr. XIIIP-3219.
  2. LR socialinio dialogo skatinimo įstatymo projekto svarstymas ir Trišalės tarybos išvados pateikimas.
  3. Dėl tarpininkavimo sutarčių tarp gyvybės draudimo įmonių ir asmenų, vykdančių individualią veiklą pagal pažymą, sudarymo ir bedarbių ar užimtų asmenų profesinio mokymo pagal trišalėje sutartyje numatytas sąlygas organizavimo LR užimtumo įstatyme nustatyta tvarka.
  4. Dėl darbdavių organizacijų atstovų delegavimo į Užimtumo tarybą prie Užimtumo tarnybos prie LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.
  5. Dėl vienodo moterų ir vyrų darbo užmokesčio tyrimo įmonėse, panaudojant vienodo darbo užmokesčio pagal lytį patikrinimo priemonę LOGIB.
  6. Dėl darbo kodekso 107 str. ir 179 str. pakeitimo.
  7. Informacija apie kolektyvinių derybų dėl Lietuvos krovininio kelių transporto šakos kolektyvinės sutarties eigą ir rezultatus.
  8. Dėl LR Vyriausybės 2003 m. sausio 28 d. nutarimo Nr. 99 „Dėl komandiruočių sąnaudų atskaitymo iš pajamų taisyklių patvirtinimo“ pakeitimo ir „dėl dienpinigių ir kitų tarnybinių komandiruočių išlaidų apmokėjimo“ pakeitimo.

LPS „Sandrauga“ informacija