Tarptautinės profesinių sąjungų naujienos

2019-07-15

„Juodojo“ išpardavimo dieną planuotas „Amazon“ sandėlio darbuotojų streikas. Grupė įmonės „Amazon“ sandėlio darbuotojų šiandien Minesotoje, JAV surengė streiką. Darbuotojai pasirinko Europoje vadinamąją „juodąją“ – didžiųjų išpardavimų dieną, kuriuos metu planuoja 6 valandoms sustabdyti darbus. Sandėlio darbuotojai jau nebe pirmą kartą skundžiasi dėl prastų darbo sąlygų.amazon workers strike2

Taip pat dirbantieji vis garsiau užsimena apie „vienos dienos“ siuntinio išsiuntimo terminą iš sandėlio, kurią įvedė įmonės aptarnavimo skyrius. Darbuotojai apgailestauja, jog dėl ypatingai didelio darbų krūvio, jie nebespėja per vieną dieną supakuoti ir paruošti išsiuntimui milžiniškų kiekių siuntinių bei prekių (vienam žmogui, kuris dirba 12 val. pamainoje tenka apie 300 vnt. siuntinių).

Vienas iš streiko organizatorių pasakoja, jog darbuotojai turi pasinaudoti proga bent šitaip atkreipti vadovybės dėmesį, jog prieš priimdami su darbo sąlygomis susijusius sprendimus, būtų pasitarta ir su sandėliuose dirbančiais žmonėmis. „Turime užsitikrinti, jog už tą patį atlygį nebusime apkrauti papildomais darbais, kai įvyko su „vienos dienos“ siuntinio įvedimu. „Amazon“ vadovybė pastaruoju metus susiduria su rimtais darbuotojų skundais dėl alinančių darbo sąlygų, tačiau, kaip matome, jiems tai nerūpi“, – priekaištus liejo vienas iš streiko lyderių.

amazon workers strike3

Planuojamas 6 val. streikas yra drąsus žingsnis JAV sandėlių darbuotojams, nes kolegos Europoje niekada neorganizavo tokio pobūdžio darbo sutrikdymo, tokio dydžio sandėliuose.

Prie „Amazon“ darbuotojų streiko prisijungė ir Vokietijos darbuotojai

Vokietijos profesinė sąjunga „Verdi“ šiandien paragino „Amazon“ sandėlio darbuotojus jungtis prie streiko. Pagrindinis šūkis „Mums reikia uždarbio, ne nuolaidų“! Iš viso Vokietijoje „Amazon“ kompanijoje dirba 13 tūkstančių žmonių.

46774364_303

Kova už geresnį atlyginimą

Profesinė sąjunga „Verdi“ jau daugiau kaip 6 metus siekia, kad įmonės darbuotojai gautų geresnius atlyginimus. Profesinės sąjungos siekis – kolektyvinė sutartis, kurioje būtų nustatomi krovinių ir siuntų kiekiai per darbo dieną tenkančiam darbuotojui.

Paruošta LPS „Sandrauga“, šaltinis www.dw.com/en

Kopijuoti tekstą draudžiama be LPS „Sandrauga“ sutikimo.