Tarptautinės profesinių sąjungų naujienos

2019-07-29

Darbuotojų piketai Filipinuose. Šiomis dienomis piketuoja vienos didžiausių cemento gamyklų Filipinuose „Holcim“ darbuotojai. Dirbantieji sukilo dėl neteisybės, kai vienu metu buvo atleista 140 dirbančiųjų, kurie priklausė profesinėms sąjungoms, o likusiems darbuotojams buvo pasiūlyti atleistųjų darbo krūviai ir vietos.amazon darbuotoju streikas

Profesinių sąjungos kritika. Europos profesinės sąjungos kritikuoja „selektyvų“ viešojo sektoriaus darbo užmokesčio kėlimą. Kaip buvo skelbta Didžiosios Britanijos buvusios premjerės viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimų kėlimo plane, nuspręsta, kad atlyginimai kils tik, nežinia kokiu būdu, atrinktoms specialybėms. Tokių specialybių darbuotojams, kaip mokytojų padėjėjai, sveikatos priežiūros specialistai, atliekų rūšiuotojai kėlimo artimiausiu metu nesulauks. Profesinių sąjungų lyderiai piktinasi, jog tai niekas kitas, kaip noras ignoruoti darbuotojų poreikius, jų teisių pažeidimas.

atliekų rinkėjai

„Amazon“ sandėlio darbuotojų streikas. Profesinės sąjungos nariai baigė didelio masto streiką „Amazon“ įmonėje, kuris vyko daugiau nei dvi savaites. Streikas palietė Didžiosios Britanijos ir JAV sandėlių darbuotojus. Darbuotojai susivienijo prieš pasibaisėtinas ir nesaugias darbo sąlygas, kuriuose jiems tenka dirbti kiekvieną dieną. Pasak, profesinių sąjungų lyderių, kitos išeities, kaip tik pradėti streikuoti nebuvo, nes darbuotojai šioje įmonėje nebuvo išleidžiami net į fiziologines pertaukėles, kai kurie „reikalus“ atlikdavo tiesiog vietoje į butelius, nes tiesiog jiems būdavo draudžiama atsitraukti nuo linijų. Nėščios moterys kiaurą dieną buvo verčiamos stovėti, su labai retomis pertraukėlėmis. Padarius apklausa, nustatyta, kad net 74 proc. dirbančiųjų bijodavo išeiti į pertraukėles dėl darbo našumo sumažėjimo ir su tuo sekančių pasekmių. Toliau profesinių sąjungų lyderiai planuoja pranešimais ir raštais darbdaviui kiekvieną dieną priminti „jog žmonės ne robotai“.

Kopijuoti informaciją be sutikimo draudžiama.