Susitikimas dėl Jungtinės atstovybės sudarymo

Šiandien įvyko posėdis, kuriame aptartas Jungtinės atstovybės sudarymo klausimas ginant AB „Kelių priežiūra“ darbuotojų interesus. Susitikime svarstytas susitarimas, kuris leistų, sujungiant pastangas, bendromis jėgomis efektyviau atstovauti ir ginti darbuotojų poreikius. 

received_1196142027441673Šiuo sutarimu LPS „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis kartu su kitų minėtų profesinių sąjungų pirmininkais, sudarytų Jungtinę atstovybę iš šešių narių. Jungtinės atstovybės veikla grindžiama bendradarbiavimo, interesų derinimo, sąžiningumo ir teisingumo principais, o jos nariai į susirinkimus gali kviesti ekspertus, specialistus dėl nuomonės nagrinėjamais klausimais pateikimo.

Dar 2018 m. pradžioje LPS „Sandrauga“ pateikė kolektyvinės sutarties projektą, kuris ekonominiais bei socialiniais aspektais prisidėtų prie darbo aplinkos gerinimo. Iki šiol derybos buvo vengiamos ir vilkinamos, pasiteisinant tuo, kad keitėsi vadovai, sekretorės, kurios niekad nesuspėdavo susipažinti su įmonės veikla.

Primename, kad iš šešių veikiančių profesinių sąjungų tik LPS „Sandrauga“ ir LPS „Solidarumas“ pateikė kolektyvinės sutarties projektus, priešingai nei kitos profsąjungos, kurios labiau linkusios tik diskutuoti šia tema. „Mes ėmėmės konkrečių veiksmų užkertant kelią darbuotojų išnaudojimui, nes kolektyvinės sutarties pasirašymas būtų naudingas keturiems šimtams LPS „Sandrauga“ narių“ – sakė pirmininkas Kęstutis Juknis.

Šiandien buvo prieita prie išvados, kad darbdavys iki lapkričio 15 dienos iš dviejų pateiktų kolektyvinių sutarčių projektų apjungdamas juos abu paruoš bendrą kolektyvinės sutarties projektą, kuris bus kaip pagrindas kolektyvinėms deryboms pradėti. LPS „Sandrauga“ nariai turės galimybę susipažinti su šiuo projektu, teikti pastabas ir patikslinimus.

Informaciją parengė LPS „Sandrauga“