Prasideda nuskausminimo „ procedūros“ Kauno nepilnamečių pataisos namuose

 

Kauno apygardos administracinio teismas priėmė profesinės sąjungos ,,Sandrauga“ teisininkų paruoštus procesinius dokumentus, ginant savo narės interesus.  Resocializacijos specialistė pastebėjo, kad pataisos namų administracija už darbą poilsio dienomis nemoka dvigubo darbuotojo darbo užmokesčio, kaip tai numato darbo kodeksas.

Pareigūnė pabandė išsiaiškinti su izoliatoriaus buhalterijos specialistėmis, kodėl už darbą poilsio dienomis jai nemokamas dvigubas darbo užmokestis, pateikė net rašytinį prašymą, kad darbo užmokestis būtų perskaičiuotas, tačiau buhalterijos darbuotojos ,,laikėsi“ savo ir pareigūnės prašymą atmetė. Pakartotinai mūsų narė kreipėsi į izoliatoriaus laikinai ėjusį direktoriaus pareigas  poną Vilmantą Dambrauską, tačiau šis irgi laikėsi buhalterijos pozicijos, kad ,,viskas gerai‘‘.

Įdomu tai, kad ieškinio reikalavime už keletą 2019 mėnesių neišmokėto darbo užmokesčio suma siekia 211,89, o delspinigiai užaugo daugiau nei dvigubai iki 455.58 eurų.

Prieš tai buvęs vadovas yra ne kartą aiškinęs, kaip reikia dirbti, ko turi siekti ,,Sandrauga“  teisininkai ir nariai. Tikimės, kad priteisus, nors ir nedideles sumas vienai izoliatoriaus darbuotojai, ieškinių atsiras daugiau. Tada gal būt ir duosime atsakymą  buvusiam vadovui ( kuris jau perėjo  vadovauti kitur) ir jo aplinkai, kaip  reikia dirbti, kad neprisidirbti…

Rūta Geležinė