LPS „Sandrauga“ pateiks konstruktyvius pasiūlymus policijos vadovams

Juknis Jablonskas

Laikinai atliekantis Kauno AVPK viršininko pareigas Elanas Jablonskas ir Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis.

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ atidžiai išanalizavo Centro ir Panemunės policijos komisariatų reorganizacijos (sujungimo) projektą. Nagrinėdama Kauno teisėsaugos įstaigų pertvarkos planus, profesinė sąjunga konsultavosi su savo ilgus metus policijos sistemoje dirbančiais nariais, į pagalbą pasitelkė kvalifikuotus teisininkus bei organizacijų valdymo specialistus. Kruopšti analizė leido parengti konstruktyvius pasiūlymus, su kuriais liepos 13 d. bus supažindinti ir Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato vadovai.

„Mums, kaip darbuotojams atstovaujančiai organizacijai, svarbiausia pasiekti, kad tiek reorganizacijos proceso metu, tiek jį įgyvendinus, nebūtų bloginamos pareigūnų darbo sąlygos, kad jie nenukentėtų finansiškai, nepatirtų psichologinės įtampos. Pertvarkos projekte matome tam tikrų trūkumų, juos ir norime aptarti susitikimo su Kauno policijos vadovais metu“, – sakė „Sandraugos“ pirmininkas Kęstutis Juknis.

Jis taip pat pažadėjo, kad po susitikimo profesinės sąjungos nariai ir visuomenė bus išsamiai supažindinti su pateiktais pasiūlymais bei pasiektais rezultatais.