Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ stojo ginti Klaipėdos medicinos darbuotojų teisių

Memelis2

Rugpjūčio 7 d. Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ delegacija, lankydamasi Klaipėdoje, susitiko su  uostamiesčio gydymo įstaigų darbuotojais. Į Klaipėdos miesto savivaldybės pasitarimų salę atvyko ne tik profesinei sąjungai priklausantys medicinos darbuotojai, bet ir Klaipėdos tarybos narys Alvidas Šimkus, panoręs iš pirmų lūpų išgirsti, kuo gyvena sveikatos priežiūros specialistai.

„Sandraugos“ atstovai Lukas Čapas ir Stasys Buškevičius susirinkusiems trumpai pristatė profesinių sąjungų veiklos principus, apžvelgė darbuotojų teisių gynimo mechanizmus, teisinę bazę, aptarė su auditorija darbdavių dažniausiai padaromus pažeidimus, ypač daug dėmesio skirdami darbuotojų diskriminacijos ir neigiamos psichologinės atmosferos darbo vietoje temai.

Po pristatymo vyko gyva ir konstruktyvi diskusija, kurios metu sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai informavo apie vis dar gausiai pasitaikančius darbo saugos ir sveikatos normų pažeidimus, nukrypimus nuo normalių darbo sąlygų. Medicinos darbuotojus dažnu atveju ypač skaudina nepagarbus ir netolerantiškas vadovybės elgesys, nesiskaitymas su jų nuomone, neatsižvelgimas į elementarius poreikius ar net  sistemingas žmogiško orumo žeminimas.

„Pasibaisėtina, kad tokį sunkų ir visuomenei gyvybiškai svarbų darbą dirbantys specialistai yra ujami ir žeminami tūkstantinius atlyginimus gaunančios vadovybės. Kol įstaigų vadovai giriasi nuopelnais ir kalba apie ambicingus ateities planus, paprasti darbuotojai yra priversti dirbti nelyginant devyniolikto amžiaus baudžiauninkai. Gėda, kad tokie dalykai vyksta XXI amžiaus Europos Sąjungos šalyje“, – piktinosi Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis.

Profesinės sąjungos atstovai užfiksavo visus nusiskundimus ir artimiausiu metu ketina imtis neatidėliotinų ir griežtų veiksmų, kad uostamiesčio medicinos darbuotojams būtų užtikrintos tinkamos darbo sąlygos.