„Mūsų padėtis tik blogėja“

kelio_darbai_590

Tokiais žodžiais Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ vadovus pasitiko AB „Kelių priežiūra“ darbuotojai. Įsibėgėjus deryboms dėl kolektyvinės sutarties sudarymo akcinėje bendrovėje „Kelių priežiūra“, Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ administracija intensyviai lanko  įvairiuose įmonės padaliniuose bei meistrijose dirbančius savo narius, diskutuoja  su darbininkais ir techniniu personalu. Susitikimų metu ne tik aptariamos kolektyvinės sutarties galimos nuostatos, aktualios problemos, bet ir išklausoma aštri kritika AB „Kelių priežiūra“ vadovų atžvilgiu.

Susitikimo su įvairių regionų darbuotojais metu, po išsamaus kolektyvinės sutarties nuostatų pristatymo, „Kelių priežiūros“ darbininkai  pareikalavo neatidėliojant spręsti jų tarnybos bėdas. Daugiausiai nusiskundimų buvo susilaukta dėl ydingos darbo apmokėjimo tvarkos: susirinkusiųjų teigimu, nors įmonėje nuolat mažėja darbuotojų skaičius ir kyla darbo krūviai, tačiau atlyginimai ne tik, kad nedidėja, bet atvirkščiai – sumažėjo keliasdešimt eurų per mėnesį lyginant su praėjusiais metais.

Bet tai toli garažu ne vienintelė problema. Nepatenkinti dirbantieji ir vadovybės planais, kuriais neatsižvelgiant į darbuotojų poreikius, ketinama kaitalioti darbo grafikus, Ukmergės tarnybos vadovo adresu skriejo nepasitenkinimo strėlės dėl higienos bei sanitarijos priemonių netinkamo paskirstymo, nesiskaitymo, nepagarbos, blogo psichologinio mikroklimato ir t.t.

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ įdėmiai išklausė pasiūlymus, pastabas bei nusiskundimus ir greitu laiku imsis priemonių, kad AB „Kelių priežiūra“ vadovybė sąžiningai ir teisingai mokėtų darbo užmokestį, sudarytų tinkamas darbo sąlygas. Kol kas mobilių tualetų AB „Kelių priežiūra“ nupirkti darbininkams neprisiruošia…