Atleidęs septyniolika žmonių pats tapo bedarbiu

    Po birželio 21 d. vykusio Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro dalininkų susirinkimo iš pareigų atšauktas įstaigos direktorius Tomas Sabaliauskas. Neilgą jo vadovavimą lydėjo, keistų įvykių, konfliktų su darbuotojais ir profsąjunga šleifas. Nuo seno žinoma, kad pokyčiai organizacijoje prasideda nuo vadovo nusiteikimo ir sugebėjimo sutelkti kolektyvą siekti bendro tikslo. Apmaudu, kad mokymo įstaigoje, kur jauni žmonės gauna žinias ir pagrindus savo profesinei veiklai, buvo terorizuojami ir žeminami mokytojai. Ar tai buvo vadovavimas ar direktoriavimas spręskite pagal nuveiktus darbus. Buvęs direktorius žiūrėjo ne į ateitį, bet rausėsi po praeities šešėlius centre. Jis netelkė žmonių, bet pradėjo „karą“ prieš kai kuriuos centro darbuotojus.
giedre 2
   Siūlėme vadovui pradėti kolektyvines derybas ir žvelgti į ateitį, bet buvęs direktorius norėjo pradėti kontroliuoti įstaigoje veikiančią profesinę sąjungą – kalbėjo LPS „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis.
Net septyniolika patyrusių ir daug metų centrui atsidavusių žmonių, su kartėliu ir pažeminimu paliko darbą. Ir jie visi pirmoje vietoje mini nepasitikėjimo atmosferą, įtampą ir netinkamą vadovavimą. Negi visi septyniolika darbuotojų buvo nekompetentingi ir netinkami? – svarstė mokymo centre veikiančios profsąjungos padalinio pirmininkė Giedrė Čiukšienė.
   Esant tokioms aplinkybėms vadovo keitimas nėra kažkokia didelė šventė centro darbuotojams. Bet buvo tikėta, kad atėjęs naujas vadovas įneš į kolektyvą naujų idėjų, minčių, sutelks bendruomenę bendram darbui. Nors būta ir konfliktų ir priešpriešų, šioje situacijoje laimėtojų nėra. Gaila laiko, kurį Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras prarado, dėl netinkamo vadovavimo. Apmaudu dėl darbuotojų, kurie patyrė nelengvus išgyvenimus, vietoje to, kad visą savo energiją galėjo skirti centro sėkmingam veiklos programų įgyvendinimui, ugdymo kokybės ir mikroklimato gerinimui.
Parengė Vytautas Mikalauskas