Prestižinė profesija – (ne)pasiekiama?

Šiandien, rugsėjo 14 dieną, Lietuvos profsąjungos „Sandrauga“ atstovai, LPS „Sandrauga“ komiteto narė Diana Gurevičiene, dalyvavo Seimo narės Vilijos Targamadzės spaudos konferencijoje „Mokytojai, dėstytojai ir mokslininkai tyrėjai: darbo sąlygos ir atlygis“.

Seimo narė Vilija Targamadzė spaudos konferenciją pradėjo tuo, kad vyriausybė turi kompensuoti mokytojų išlaidas ir nuo sausio 1 dienos didinti atlyginimą, o ne nuo rugsėjo 1 dienos.

Konferencijos metu buvo iškeliami ypatingai svarbūs probleminiai klausimai dėl mokytojų darbo sąlygų, krūvio, teisių ir žadėto sąžiningo atlygio.
241798970_1759499220918403_8185646792709677589_n
Pasak LPS „Sandrauga“ Pirmininko K. Juknio – „Rajonuose mokytojų vis labiau trūksta ir dėl mažo atlygio yra priversti dirbti per keletą mokyklų. Iš valdžios programos buvo tikimasi finansuoti švietimą, tačiau šiuo metu atrodo, kad numatyti planai bus neįgyvendinti. Mokytojų trūkumas gali būti kompensuojamas konkurencingu atlyginimu lyginant su kitomis profesijomis“.

Lietuvos ateitis priklauso nuo mūsų vaikų ir jų išsilavinimo. Norint, kad vaikai būtų tinkamai išsilavinę, būtina skirti dėmesį į mokytojų, dėstytojų darbo sąlygas ir tinkamą atlygį, už kuriuos LPS „Sandrauga“ aktyviai kovoja ir toliau kovos. Skatiname netylėti ir reikalauti to, ko nusipelnėme.

Giedrius Katkauskas