Profesinių sąjungų pirmininkai susitiko su Premjere

Šiandien Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ (Kęstutis Juknis), LPSK (I. Ruginienė) „Solidarumas“ (K. Krupavičienė) buvo pakviestas šiltam pokalbiui prie kavos puodelio su Lietuvos Respublikos Ministre Pirmininke Ingrida Šimonyte. Premjerė pokalbio metu apžvelgė esamą situaciją Lietuvoje, turinčią pozityvumo ir numatančių iššūkių.
 
LPS „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis apžvelgė nepatenkinimą situaciją sudarant kolektyvines sutartis. „Jeigu Vyriausybė, atskiros ministerijos, pasirašydamos Nacionalines ir šakines kolektyvines sutartis, eina Europoje išbandytos praktikos keliu, tai įmonių, įstaigų lygmenyje sudaryti kolektyvines sutartis yra vis dar trukdoma. Vis dar veikia praeities stereotipai ir kai kur atviras neroras įtvirtinti socialinį teisingumą“. Pirmininkas taip pat atkreipė dėmesį į nenormalias, skandalingas situacijas dėl suminės darbo laiko apskaitos įvedimo ir konkrečių Vyriausybės veiksmų būtinybę gerinant darbuotojų atstovavimą ir elementarių teisių gynybą.
May be an image of 4 people, people standing and indoor
K. Juknis pastebėjo, kad Trišalė Taryba tapo panaši į diskusijų klubą, kurios nutarimai apskritai nieko nereiškia. Vyriausybė neturi kurti cirko ir po to stebėtis, kodėl sulaukiama kritikos iš Europos komisijos, kuri teigia, kad socialinis dialogas Lietuvoje yra toks silpnas. Taip pat buvo paliestos užimtumo, sveikatos, transporto, pareigūnų, švietimo sektorių problemos, aptarti galimi sprendimų būdai.
 
Nors Premjerė nieko ir nepažadėjo profsąjungoms, tačiau greitu metu žinosime ar nors į vieną paliestą temą buvo atsižvelgta.