Vasaros atostogos praeis, bet ar visi grįš į darbą?

vasara

Riešės gimnazijoje  Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pradėjo reorganizaciją skaidymo būdu. Rugsėjo mėnesį bus dvi biudžetinės įstaigos: Riešės gimnaziją ir Bukiškio progimnaziją.

Profesinės sąjungos nariai kreipėsi dėl informacijos ir galimų  reorganizacijos pasekmių. Ypatingai žmonėms rūpėjo būsimi darbo krūviai.

LPS „Sandrauga“ atstovams susitikus su Riešės gimnazijos darbuotojais paaiškėjo, kad  daugelis darbuotojų, pedagogų yra minimaliai informuoti apie galimas reorganizacijos pasekmes,  nėra skaitę įstaigoje pasirašytos  kolektyvinės sutarties, nors visi apie tai buvo informuoti elektroniniu paštu.

LPS ,,Sandrauga“ teisininkai  primena,  kad tiek profsąjungos  nariai, tiek kiti gimnazijos darbuotojai turi rūpintis, būti aktyvūs ir domėtis savo darbo perspektyvomis, o ne laukti ir tikėtis, kad reikalai išsispręs savaime.

Įvykęs susitikimas parodė, kad darbuotojai nėra informuoti apie vykstančias pertvarkas,  nežino galimų teisinių pasekmių, nes nei steigėjas, nei neseniai pradėjusi dirbti direktorė neskuba planuoti ir aptarti svarbių klausimų su darbuotojų atstovais.

Šios ir panašios situacijos kartojasi netik švietimo, bet ir sveikatos, transporto, valstybės tarnybos sektoriuose, kur žmonių abejingumas, nesidomėjimas, manymas, kad valdžia, administracija elgsis teisingai, sąžiningai ir tvarkingai išspręs jiems  rūpimus klausimus žmonėms net nesigilinant į priimamus sprendimus. Tokia pozicija  pavojinga ir  klaidinga – kalbėjo LPS ,,Sandrauga“ teisininkas Tomas Černius. Juk visi žinome patarlę kad „skęstančiųjų gelbėjimas – pačių skęstančiųjų reikalas“. Šiuo atveju žmonės nėra palikti vieni, tačiau vasaros atostogų alkis negali būti priežastimi visiškai atsijungti ir negalvoti apie nieką – pabrėžė LPS ,,Sandrauga‘‘ specialistai.

LPS ,,Sandrauga“ darbas nenutrūksta nei žiemą, nei vasarą. Mes visuomet pasiruošę dirbti kartu.

Agnė Gelžinė