Patikrinimas Kuršėnų autobusų parke

2016-01-31

LPS „Sandrauga“ specialistai praėjusią savaitę atliko patikrinimą naujame – Kuršėnų autobusų parko – padalinyje, kur tikrino dokumentus, bei darbuotojų darbo ir poilsio sąlygas. Vis tik pastarosios nustebino ir šokiravo ne tik mus.

Praėjusią savaitę LPS „Sandrauga“ teisininkai, lydimi antstolio ir Šiaulių darbo inspekcijos specialistų atliko patikrinimą Kuršėnų autobusų parke.

Šios įmonės darbuotojų darbo ir poilsio sąlygos šokiruojančios. Patikrinime taip pat dalyvavę žurnalistai jas apibūdino tokiomis frazėmis, kaip : „Kuršėnų autobusų parkas primena Černobylį po katastrofos“,  „Darbo sąlygos Kuršėnų autobusų parke – lyg asocialų landynėje“ ir kt.

Nustatyta, kad įmonės darbuotojai dirba nešildomose patalpose, jiems nėra sudaromos sąlygos padoriai papietauti, nusiprausti, ar net nusiplauti rankas, o prireikus pasinaudoti kabinetu „į kurį karalius pėsčias vaikšto“ tenka bėgti į lauko būdelę.

Nepaisant to, patikrinimą vykdęs LPS „Sandrauga“ pirmininkas didžiausia problema įvardino „vos už žingsnio tykantį pavojų“: neuždengiamas ir nepažymėtas transporto remonto duobes, nesaugią elektros techniką, medienos pjaustymo mašiną ir kt.

Daugiau šia tema:

Šiaulių televizija žinių reportažas [2016-01-28d.]

Lietuvos televizija žinių reportažas [2016-01-28 d.]

TV3 žinių reportažas [2016-01-28d., nuo 30:30min.]

„Reagavo į skundus – suorganizavo patikrinimą“ [Šiaulių kraštas, 2016 01 27d.]

„Laike sustingęs Kuršėnų autobusų parkas sulaukė dvigubo vizito“ [kuršėnai.lt, 2016 01 26d.]

Tai jau ne pirmas atvejis, kuomet „Sandrauga“ teisininkams tenka reaguoti į darbuotojų skundus, jog jiems nesudaromos elementarios poilsio sąlygos – vieta ramiai pavalgyti, nusiplauti rankas ir pan. Anksčiau panašią problemą sprendę Tauragės AVPK, tuokart mūsų teisininkai situaciją praminė „sumuštinių istorija“.

Parengė Rūta Geležinė, LPS „Sandrauga“ inf.