Į PAGALBĄ STEIKUOJANTIEMS

 

 

 

2012 m. rugsėjo 17 d.

 

 

Lietuvos profesinės sąjungos ,,Sandrauga“ ( Sandrauga) delegacija penktadienį Zarasuose susitiko su  streiko komiteto nariais. Priminsime, kad Zarasų Ąžuolo,Dusetos,Kazio Būgos gimnazijose, Kazio Širvio progimnazijoje, Santaros pradinėje, Zarasų meno mokykloje, bei Zarasų sporto centre neterminuotas streikas paskelbtas nuo rugsėjo 12 dienos. Pagrindiniai reikalavimai: palikti esamą vaikų maitinimą, palikti geltonuosius autobusiukus vaikų pavežėjimui, nemažinti dirbančiųjų krūvių, vystyti socialinį dialogą.

Pasak  streiko komiteto narės Tatjanos Kondratavičienės dėl mokinių ir mokytojų  mokslo bei darbo sąlygų į savivaldybę ir valdžios institucijas apeliuojama daugiau nei  2 metai, bet dialogo nėra. Arogancija ir politikų abejingumas atvedė žmones į šiandieninę situaciją, nes žodžių valdžia nebegirdi. Profsąjungos susivienijimo pirmininkui Andriui Navickui ir visiems kovojantiems  LPS ,,Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis perdavė ne tik Tauragėje vykstančio transporto forumo organizacijų palaikymą, bet patikino, kad ,,Sandrauga“ kolektyvai  konkrečiai pasiruošę ne tik atvykti į Zarasus, bet ir vidurio Lietuvoje organizuoti priemones padedančias apginti mokytojų ir mokinių interesus. ,,Sandrauga“ komiteto narys  Aleksandras Bosas pažymėjo, kad švietimo organizacijos  penktadienį gaišusios laiką ,,stiopkos palydėtuvėse‘‘ Vilniuje nesiorentavo prioritetuose ir be reikalo eikvojo jėgas.  Jei nugalės Zarasai – nugalės demokratija – kalbėjo komiteto narys.

A. Navickas padėkojo už solidarumą ir atsisveikinant lyg tarp kitko mestelėjo, kad pagalbos kreipėsi ir ikiteismininkų profsąjungų vadą V.Baką, kuris irgi dažnai vieši gimtinėje (Zarasuose). -Jis žadėjo man atsiųsti kokius du žmogelius….- šyptelėjo pirmininkas.

Posakis, kad kovoja idealistai, pasiekimus įgyvendina pragmatikai, o  iškovojimais naudojasi niekšai – aktualus ir šiandien. Jei iki  rugsėjo19 dienos Zarasuose  nebus pasiektas susitarimas streikas tęsis toliau. Ar kiti save garsiai pristatantys ir apie nacionalinius streikus ,,svaigstantys‘‘ profsąjungų centrai ateis į pagalbą Lietuvos pakraštyje kovojantiems dirbantiesiems ar tik atsiųs į mitingą rugsėjo 21 dieną po du žmogelius parodys laikas…

 

D.Beržinskas