Byla dėl neteisėto pareigūnės atleidimo grąžinta nagrinėti iš naujo

2013-04-05

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ įtikino Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą, kad Vilniaus apygardos administracinis teismas, nagrinėdamas pareigūnės Rasos Trumpelienės atleidimo iš tarnybos teisėtumą, pažeidė ABTĮ nuostatas, nes nagrinėdamas bylą  nenustatė ir neištyrė visų bylai reikšmingų aplinkybių, todėl prieštaravimų ir kvalifikavimo neaiškumams pašalinti byloje turi būti renkami  nauji įrodymai (ABTĮ 141 str. 1 d.2 p.) ir  grąžino bylą pirmos instancijos teismui nagrinėti iš naujo.

Džiaugiamės šiuo posūkiu ir tikimės kvalifikuoto ir nuodugnaus bylos tyrimo apie kurio rezultatus informuosime papildomai.

Žavinta Stroputė

Norvegijos profesinių sąjungų konfederacijos ,,LO” veikla gali būti pavyzdys ,,Sandrauga”

 2013-04-05

Dėl Norvegijoje susiklosčiusių tam tikrų tradicijų, priklausymas profesinėms sąjungoms yra daug didesnis. “LO” duomenimis, sąjungai priklauso maždaug 850 000 narių, tai yra apie 20% Norvegijos populiacijos. Lietuvoje tikslių duomenų nėra, tačiau bendrai visoms profesinėms sąjungoms priklauso apie 10-13% dirbančiųjų. Turint omenyje jog “LO” buvo įkurta 1899m., o”Sandrauga” 1999 m., nenuostabu, jog dydžio ir įtakos skirtumai tokie dideli. Plačiau