Vyksta jaunimo konsltacijos dėl darbo vasarą

2014-05-07

Artėjant vasaros sezonui  paaugliai ir jaunimas vis aktyviau ieškosi sezoninių darbų. Tokie papildomi vasaros darbuotojai aktualūs tampa ir kai kurių veiklos sričių darbdaviams.

Ieškant pirmojo darbo svarbu pasirūpinti, kad  pirmoji patirtis nepaliktų nusivylimo ar nuoskaudų, todėl besidarbinančiam jaunimui reikia žinoti ir savo teises, ir savo pareigas.

       LPSF „Sandrauga“ primena, kad kiekvieną ketvirtadienį nuo 15 valandos vyksta teisininkų konsultacijos ir kviečia aktyviai konsultuotis  besidarbinantį jaunimą. Konsultacijose sužinosite nepilnamečių ar jaunuolių įdarbinimo ypatumus, darbo sąlygas, darbo laiką, galimus atlikti darbus ir kitą aktualią informaciją.

Konsultacijos nemokamos. Būtina sąlyga- registracija tel. 20 65 97.
LPSF „Sandrauga“ informacija

Neįgalieji darbo rinkoje: kaip jiems padedame integruotis?

                 2014-05-07

               Atsigaunanti darbo rinka šalyje teikia vilčių ir norintiems dirbti neįgaliesiems. Darbo biržai registruojant daugiau laisvų darbo vietų, didesnė tikimybė, jog ir šiai papildomai darbo rinkoje remiamai tikslinei grupei padidės galimybės įsidarbinti. Lietuvos darbo biržos duomenimis, balandžio 1 dieną šalyje registruota 12,6 tūkst. neįgalių bedarbių – tai 6 proc. mažiau nei praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu.Tarp visų registruotų bedarbių jie sudaro 6 proc. Plačiau