Kaip elgtis su „nuodingais“ žmonėmis?

2014-10-31

Visi žinote šį žmonių tipą – kolegą, kuris tiesiog spinduliuoja neigiamą aurą. Jis patiria pasitenkinimą keldamas problemas ir supykdydamas kitus žmones. Jo pasirodymas bet kurią situaciją paverčia stresine. Tai – „nuodingas“ žmogus. Ir visai kaip ofiso chuliganų, nepaklūstančių darbovietės normoms, jų neišvengsi. Socialinio tinklo LinkedIn ekspertai diskutavo kaip elgtis su nuodingais žmonėmis. Naujienų portalas bbc.co.uk pateikia keletą geriausių patarimą iš šios diskusijos.

Plačiau

Griežtinama atsakomybė už nelegalų darbą

2014-10-30

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija praneša, kad siekiant mažinti nelegalaus darbo mastą, siūloma griežtinti atsakomybę įdarbinant ir dirbant nelegaliai. Pranešama, kad šiam siūlymui jau pritarė ir Ministrų kabinetas.

Plačiau

Lietuvoje daugėja dirbančiųjų

2014-10-29

Lietuvoje daugėja dirbančių žmonių, tačiau jų skaičius didėja ne taip greitai kaip atlyginimas už darbą, rašo lrt.lt.  Darbo rinką ženkliai palaiko prekyba šalyje ir paaugęs  vidaus vartojimas.

Plačiau

Švietimo darbuotojai susirinko į mitingą

2014-10-28

Šalies mokytojai ir kiti švietimo darbuotojai susirinko į mitingą prie Švietimo ir mokslo ministerijos (toliau – ŠMM). Pedagogai ragino ministerijos darbuotojus pagaliau atkreipti dėmesį į švietimo sistemos problemas ir imtis jas spręsti realiais darbais: didinant švietimo finansavimą ir pradedant tikrą socialinį dialogą su  profsąjungomis.

Plačiau

Kai dienos trumpėja: tamsoje be atšvaito

2014-10-27

Spalio – sausio mėnesiais, kai dienos trukmė būna ypač trumpa, o eismo sąlygas sudėtingesnės, ypač padaugėja eismo nelaimių ir žuvusių pėsčiųjų. Nors saugaus eismo specialistai perspėja, tamsiuoju paros metu atšvaitas – ne pasirinkimas, o būtinybė, tačiau jo nešiojimas dar sunkiai tampa pėsčiųjų įpročiu. Dar rečiau pėstieji žino, kur geriausiai segtis atšvaitą, kad šis tikrai būtų matomas ir saugotų nuo nelaimingų atsitikimų kelyje. Naujienų portale lzinios.lt pateikiama keletas patarimų, kur prisisegti atšvaitą, kad kelyje galėtum jaustis saugesnis.

Plačiau