2014-ieji baigiasi. Ką naujo žada rytojus?

2014-12-31

Nuo rytojaus, t.y. sausio 1 dienos, ne tik prasideda Naujieji metai, bet ir  įsigalioja nemažai pokyčių. Nerašysime, kad įvedamas euras, nes apie tai jau, matyt, ir taip žinote. Tuo tarpu informacija, kad dirbantieji gaus didesnes išmokas ligos atveju, o lopšelių, darželių ir kitų ikimokyklinių įstaigų pedagogai  – ir didesnius atlyginimus, galėjo ir prasprūsti pro akis. Taigi, kas ir kaip keičiasi nuo sausio 1d.?

Plačiau

Skelbiame konkursą!

2014-12-30

Mes manome, kad Kaune turėtų būti daugiau dviračių takų. Turi geresnę idėją? Pasidalink!

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ skelbia konkursą, kurio laimėtojui (-ai) padovanos du bilietus į teatrą. Taisyklės – straipsnio viduje. Plačiau

Dirbote per šventes? Ar žinote, kiek uždirbote?

2014-12-29

Šventinis laikotarpis net ir įprastomis sąlygomis įneša nemažai suirutės į mūsų gyvenimus. O jei per šventes tenka dar ir dirbti? Atslūgus Kalėdiniam šurmuliui ir laukiant Naujųjų metų, verta prisiminti kaip apmokamas ir trumpinamas darbo laikas šventinėmis dienomis, bei kokia tvarka perkeliamos poilsio dienos.

Plačiau

Profsąjungos ir politika: už ar prieš?

                        Taip? Ne? GALBŪT!

2014-12-27

2008 metais įsikūrusi politinė partija „profesinių sąjungų centras“  iššaukė diskusijas. Kol vieni sveikino jau pažįstamų ir pasitikėjimą pelniusių profsąjungiečių žingsnį į politiką,  kiti  kėlė klausimą, ar profesinei sąjungai vieta politikoje? Nėra vieningos šiuo klausimu ir Europos šalys: kai kur profsąjungų judėjimo lyderiai užima ministrų postus, kitur – profsąjungoms politikoje dalyvauti apskritai draudžiama. Taigi, profsąjunga politikoje – už ar prieš?

Plačiau

Sveikiname su šv. Kalėdom!

2014-12-25

Brangieji,

Linkime, kad Jus lydėtų ypatinga šventinė nuotaika ir džiugesys, o Jūsų šventės būtų kupinos jaukumo ir šilumos. Sveikiname sulaukus šv. Kalėdų!

Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ vardu,
Pirmininkas Kęstutis Juknis