„Socialinio modelio“ pėdomis panoro sekti ir ŠMM

2015-03-30

Neseniai visuomenei pristatytas kontoversiškasis „Socialinio modelio“ projektas, pastaruoju metu dažniausiai linksniuojamas dėl užmojo pakeisti LR Darbo kodeksą naujuoju, matyt, įkvėpė ir Švietimo ir mokslo ministeriją. Ji praneša taip pat pavedusi mokslininkų grupei sukurti projektą skambiu pavadinimu „Gerovės visuomenė“, kurio tikslas ne ką menkiau skambus – siūlyti būdus kaip „sukurti  visoms socialinėms grupėms palankią aplinką“.

Plačiau

„Nesaldi emigracija“: Vokietijoje plinta nauji statybininkų apgaudinėjimo būdai

2015-03-29

Statistikai skelbia, Lietuvoje emigracijos banga jau stabilizuojasi. Geresnio gyvenimo paieškas užsienyje- ypatingai vakarų Europos šalyse – pasirenka vis mažiau tautiečių, o iš tokį kelią pasirinkusiųjų – vis didesnė dalis grįžta į Lietuvą. Kad emigranto gyvenimas nebūtinai yra toks saldus, kaip mėgsta pasakoti patyrusieji vadinamąsias „sėkmės istorijas“, įrodo ir praėjusią savaitę Vokietijoje atliktas žurnalistinis tyrimas , atskleidęs su kokia šiurpia realybe šioje šalyje susiduria migrantai statybininkai.

Plačiau

Praėjusi savaitė Europoje: kas yra bendra tarp mūsų kaimynų, šampano ir teismo?

2015-03-27

Išgirdus klausimą „kas bendra tarp kaimynų, šampano ir teismo?“ greičiausiai prieš akis iškart iškyla kriminalinių kronikų vaizdelis, tačiau teisingas atsakymas šįkart nė kiek į tai nepanašus. Kaimynai, šampanas, teismas – tai raktiniai žodžiai, apibūdinantys svarbiausius praėjusią savaitę Europoje įvykusius profsąjunginės veiklos įvykius. Taigi, kviečiame pasižvalgyti kuo „kvėpuoja“ Europa.

Plačiau

Savivaldybes ir valstybines įstaigas „skaidrins“ antikorupcijos įstatymais

2015-03-25

Valstybės ir savivaldybių įstaigose siekiama įvesti naują eilę priemonių, skirtų kovai su korupcija. Tarp jų – ir tvarka kaip viešinti tokius atvejus. Antikorupcijos įstatymo pataisas parengusi Seimo antikorupcijos komisija viliasi, kad taip įsibėgės kova su „vokelius“ pamėgusiais, viešuosius ir privačius interesus painiojančiais, bei kitaip korupcija „kvepiančiais“ valdininkais.

Plačiau

Mane persekioja darbe. Ką daryti?

2015-03-24

Patyčios, orumo žeminimas, užgauliojimai darbe… Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ gauna daug pranešimų apie prastą psichologinį klimatą ir patiriamas patyčias darbe. Šia tema tampa vis populiaresnė kalbant apie vaikus ir mokyklas, vykdomos įvairios akcijos (pvz.: „Savaitė be patyčių“), tačiau kaip išmokinsime vaikus gerbti kitus, jei susidūrę su tokia situacija patys suglumstame ir pasimetame? Taigi, kaip turėtų elgtis dirbantysis, su patyčiomis susidūręs darbe?

Plačiau