Gydytojai miegantys darbe

Nuotr.: The Bored Panda via Twitter

2015-05-30

Socialiniuose tinkluose masiškai keliamos miegančių medikų nuotraukos gydytojų ir pacientų diskusiją išplėtė toli už Lotynų Amerikos ribų. Gydytojas – irgi žmogus. Bet ar gali medikai miegoti darbe? O gal tai – jau šiurkštus darbo drausmės pažeidimas?

Plačiau

Rūpintis mokiniais – nusikaltimas?

2015-05-28

Kauno apylinkės teismas baigė nagrinėti bylą, kilusią dėl, atrodytų, absurdiškos priežasties – mokytojų ir mokinių interesais pasirūpinusi pedagogė už tai buvo atleista iš darbo. Teismo neįtikino mokyklos vadovės argumentai, kad perspėti mokinių tėvus, jog mokykloje gali vykti streikas – yra mirtina nuodėmė.

Plačiau

Darbo užmokestis pirmąjį 2015 ketvirtį

2015-05-26

Vidutinis darbo užmokestis Lietuvoje pirmąjį 2015 metų ketvirtį buvo 699,8, skelbia Lietuvos statistikos departamentas (sutr. – LSD). Palyginti su ankstesniais mėnesiais, algos mūsų šalyje šiek tiek sumažėjo. Kita vertus, šių metų sausio-kovo mėnesį mokėti atlyginimai vidutiniškai yra didesni, nei tais pačiais mėnesiais, bet metais anksčiau – 2014-aisiais – mokėtos algos.

Plačiau

Kaip elgtis pedagogui reorganizacijos metu?

2015-05-25

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“, pradėjo susitikimų su pedagogais maratoną. Mūsų teisininkai lankosi vidurinio, bendrojo ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose, kurių dirbančiuosius konsultuoja struktūrinių pertvarkų ir kitų numatomų pakeitimų klausimais.

Plačiau

Rinkimai JK: teisė streikuoti „arti neįmanomo“ (2 dalis)

2015-05-23

Jungtinėje Karalystėje praėjus rinkimams, valdžioje įsitvirtino šios šalies konservatorių partija, kuri ruošiasi įnešti nemažai pokyčių, liečiančių darbo santykius. Britų spauda praneša, kad konservatorius  Sajid Javid, atėjęs į valdžią, laiko veltui neleidžia. Jis iškart griebia reikalą už ausų ir pateikė pasiūlymą, kuriuo siekiama drastiškai sugriežtinti streikų įstatymus, taip mėginant pažaboti… profsąjungas!

Plačiau