Ar lietuviai dirba viršvalandžius?

2015-11-30

Remiantis statistine informacija, vos vienas procentas dirbančiųjų Lietuvoje dirba viršvalandžius. Panašius duomenis skelbia ir Valstybinė darbo inspekcija, per metus užfiksuojanti vos apie 50  pasitvirtinusių nesutarimų dėl viršvalandinio darbo atvejų per metus. Tačiau ar ši informacija iš tiesų atspindi tikrąją situaciją, verčia suabejoti įvairūs gyventojų apklausų tyrimai.

Plačiau

TDO: pasaulyje mažėja skurstančių dirbančiųjų

2015-11-29

Šį mėnesį Tarptautinė Darbo organizacija (sutr.- TDO) paskelbė devintąją ataskaitą „Esminiai darbo rinkos rodikliai“, kurioje skelbiama, kad visame pasaulyje skurstančių dirbančiųjų skaičius per paskutiniuosius 15 metų drastiškai sumažėjo. Taip pat pastebima, kad dirbantieji yra vis labiau išsilavinę, tačiau aukštesnis išsilavinimas ne visose šalyse garantuoja ir geresnį darbą.

Plačiau

Latvijoje streikuoja mokytojai

2015-11-27

Šiandien Latvijoje vyksta švietimo darbuotojų įspėjamasis streikas. Skaičiuojama, kad jame dalyvauja virš 24 tūkst. pedagogų iš maždaug 900 šalies švietimo įstaigų. Jų keliamos problemos labai panašios ir į mūsų šalies švietimo aktualijas – tai per menkas švietimo ir mokytojų atlyginimų finansavimas, menkinantis požiūris į profesiją ir veiksmingų švietimo sistemos reformų trūkumas. Plačiau

Tęsiasi derybos su ŠMM

2015-11-26

Lietuvos aukštųjų mokyklų profesines sąjungos ir Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ atstovai tęsia derybas su Švietimo ir mokslo ministerija dėl Nacionalinės švietimo šakos kolektyvinės sutarties sudarymo.