Patikrinimas Kuršėnų autobusų parke

2016-01-31

LPS „Sandrauga“ specialistai praėjusią savaitę atliko patikrinimą naujame – Kuršėnų autobusų parko – padalinyje, kur tikrino dokumentus, bei darbuotojų darbo ir poilsio sąlygas. Vis tik pastarosios nustebino ir šokiravo ne tik mus.

Plačiau

Praėjusi savaitė Europoje: Uber, pensijos ir žingsnis į priekį

2016-01-29

Didžioji Britanija ratifikavo Tarptautinės darbo organizacijos susitarimą kovoti prieš priverstinį darbą, prekybą žmonėmis ir kitas šiuolaikines vergovės formas. Tuo tarpu Graikijoje ir Prancūzijoje praėjusi savaitė pasižymėjo protestais. Pastarojoje dėl skirtingų priežasčių, tačiau vienu  metu streikavo taksi vairuotojai, oro uostų dispečeriai, mokytojai, valstybės tarnautojai, ligoninių darbuotojai ir ūkininkai.

Plačiau

Švietimo derybos tęsiasi

2016-01-27

Tęsiasi derybos su Švietimo ir mokslo ministerija dėl švietimo šakos kolektyvinės sutarties. Bene svarbiausias šiandienos posėdyje svarstytas klausimas – pedagoginių darbuotojų darbo užmokesčio didinimo programos koeficientai. 

Plačiau

Perspėjimas visuomenei: Molotkovo istorija kartosis

2016-01-26 

Didelį  atgarsį visuomenėje ir laviną patyčių policijos atžvilgiu sukėlusi I. Molotkovo istorija gali pasikartoti, perspėja profesinė sąjunga „Sandrauga“. Policijos pareigūnai dažnai yra verčiami lydėti pavojingus, agresyvius psichikos ligomis sergančius asmenis ne poromis, kaip to reikalauja teisės aktai, o po vieną, taip provokuojant pavojingų situacijų susidarymą.

Plačiau

Balsavimas internetu aktualus ir profesinėms sąjungoms

2016-01-24

Profesinėms sąjungoms turėtų būti leista naudotis elektroninėmis apklausos sistemomis balsuojant dėl streikų paskelbimo. Taip teigia šiuo metu agitaciją dėl leidimų vykdančios Jungtinės Karalystės profesinės sąjungos, pabrėžiančios, kad metas įžengti į XXI amžių.

Plačiau