Su Kauno miesto savivaldybe – dar viena byla

2017-01-31

Lady Blind Justice

Kauno apygardos administracinis teismas priėmė Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ skundą dėl Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimo reorganizuoti dvi sporto mokyklas.  Tai jau ne pirma byla, kurioje profesinė sąjunga atkreipia dėmesį į aktyvių reformų sūkuryje „pasimetusias“ darbuotojų teises ir „nupūstus“ įstatymų reikalavimus. 

Plačiau

Atostogų laikas tapo politikų įrankiu

2017-01-30 IMG_1401

Po neseniai visuomenę sukrėtusios vaiko žūties, Premjeras nusprendė pasinaudoti Trišalėje taryboje vykstančiomis diskusijomis ir taip pademonstruoti socialinį jautrumą. Tačiau ar verta tikėti?

Plačiau

Kodėl narystė profesinėje sąjungoje vis dar egzotika?

2017-01-2898rcate6gcu-alex-blajan

Darbdaviai, kaip stipresnioji darbo santykių šalis yra linkusi darbuotojams sudaryti nepalankias darbo sąlygas, vėluoti mokėti atlyginimą, nutraukti darbo santykius neišmokant darbuotojui priklausančių išmokų ir pan. Tokiais atvejais darbuotojas jaučiasi užspeistas į kampą ir nežino kokių veiksmų reikėtų imtis. Paprasčiausias šios problemos sprendimo būdas – jungtis į profesines sąjungas, tačiau narystė Lietuvoje yra maža. Kodėl?

Plačiau

Dar viena progresinių mokesčių idėja?

2017-01-276881485010_da66a9b933_b

Nors paprastai Seimui prakalbus apie progresinius mokesčius kyla daugybė diskusijų, paskutinis pasiūlymas nublanko kitų šalies įvykių fone. Siūloma skirtingas pajamas gaunantiems žmonėms taikyti skirtingus mokesčių tarifus. 

Plačiau