Sandrauga tapo Trišalės Tarybos nare

2017-02-28pablo(30)

Šiandien Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ pasirašė susitarimą, kuriuo tapo Trišalės Tarybos nare. Prie Socialinių reikalų ir darbo ministerijos veikiančios Tarybos tikslas yra vykdyti socialinį dialogą šalies mastu priimamose sprendimuose, tokiuose kaip šiuo metu svarstomas Darbo kodeksas. 

2017-02-27 jonathan-velasquez-edited

Rytoj LPS „Sandrauga“ teisininkė Živilė Čeplauskė radijo laidoje „Ekspertai pataria“ pasakos, ką svarbu žinoti darbuotojui tariantis su darbdaviu dėl darbo užmokesčio, laiko, sąlygų ir t.t.

„Teisė atsijungti“ Prancūzijoje įtvirtinta įstatymu

2017-02-25igor-miske-207639

Ne, „teisė atsijungti“ neturi nieko bendro nei su sąmonės praradimu, nei su alkoholiu. Tai yra teisė neatsakinėti į darbo skambučius ar elektroninius laiškus po darbo. Nors ši teisė atrodytų elementari, moderniosios technologijos trina ribas tarp privataus ir profesinio gyvenimo, tad kai kuriuose šalyse teisę į buvimą „ne ryšio zonoje“ jau tenka ginti įstatymais.

Plačiau

Po neteisėto atleidimo vairuotojui priteista įspūdinga suma

2017-02-24 file0001623105150

Šią savaitę paskelbtas teismo sprendimas Lietuvos profesinė sąjungos „Sandrauga“ ginamo tolimųjų reisų vairuotojo byloje. Patenkintas prašymas pripažinti šio darbuotojo atleidimą iš darbo neteisėtu, o buvusiam darbdaviui nurodyta atlyginti beveik 10 tūkst. eurų siekiančią sumą. 

Plačiau