Nerimas policijos pareigūnų gretose: jaučiamės apgauti

policininkai2017-08-30

„Sandrauga“ oficialiu raštu kreipėsi į policijos generalinį komisarą Liną Pernavą, nes sulaukta nusiskundimų iš pamainomis po 12 val. dirbančių profsąjungos narių pareigūnų. Jie nurodo, kad galimai daromi darbo laiko apskaitą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimai: vykdant „Planą 1000“ šie policijos pareigūnai negauna 850 eurų „į rankas“ kaip kad dirbantieji įprastu 8–17 val. grafiku.

Plačiau

Darbo sąlygomis nepatenkinti „LIDL“ darbuotojai kreipėsi į „Sandraugą“

2017-08-28

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ gavo būrio UAB „LIDL Lietuva“ darbuotojų kreipimąsi dėl darbo sąlygų šiame neseniai veiklą Lietuvoje pradėjusiame parduotuvių tinkle. Darbuotojai kolektyviai kreipėsi į visoje Lietuvoje teritoriniu principu veikiančią profsąjungą tikėdamiesi, kad bus imtasi veiksmų dėl įvairių kreipimesi išdėstytų su darbo sąlygomis ir darbo užmokesčio pažeidimais susijusių problemų „LIDL“.

Plačiau

„Sandraugos“ anketa policijos pareigūnams

Policija herbas2017-08-25

„Sandrauga“ kreipėsi į Policijos departamentą iškeldama problemą, kad įgyvendinant „Planą 1000“ pareigūnams galimai neteisingai skaičiuojamas darbo užmokestis – priemoka už darbą naktį ir švenčių dienomis jau įskaitoma į pareigūnų 850 eurų užmokestį „į rankas“, nors pačios priemokos paskirtis yra kompensuoti pareigūno darbo laiką, dirbant pamainomis.

Plačiau