Autobusų vairuotojai streikavo Jungtinėje Karalystėje, Briuselyje stojo eismas

ArrivaNotInService2017-10-29

Autobusų vairuotojai bei inžinieriai, dirbantys Jungtinei Karalystei priklausančioms kompanijoms Arriva ir Stagecoach, nebenorėjo ilgiau kęsti neteisybės, o ženkliai išaugusi užmokesčio infliacija nebeleidžia ilgiau tylėti. Matydami tokį nesiskaitymą su jais, darbuotojai sukilo į teisėtą streiką, kuris visiškai nepaveikė paslaugų teikimo klientams kokybės ir buvo išvengta bet kokių galimų nemalonumų – išankstiniai kelionių bilietai galėjo būti panaudoti kitose, tokias pačias paslaugas teikiančiose įmonėse. Tai užtikrino streiką organizavusi profsąjunga.

Plačiau

Dėl slaugos darbuotojų ateities – „Sandraugos“ vizitas Respublikinėje Kauno ligoninėje

Resp Ligonine Susitikimas2017-10-26

Marių sektoriaus Psichiatrijos klinikoje svarią darbuotojų dalį vienijanti profesinė sąjunga „Sandrauga“ apsilankė VŠĮ Respublikinėje Kauno ligoninėje. Čia su aukščiausia įstaigos vadovybe buvo aptartos darbuotojų ateities perspektyvos dėl šios ligoninės padaliniuose nuo 2018 m. sausio mėn. laukiančios pertvarkos, paliesiančios Tuberkuliozės ir psichiatrijos bei Vaikų tuberkuliozės skyriaus darbuotojus.

Plačiau

Konferencija „Ką prarandame dėl šešėlinės ekonomikos?“: užmojis naikinti turgavietes ir kalbos apie purvinas kišenes

Sandraugos atstovai2017-10-24

Vakar Vyriausybės rūmų Didžiojoje salėje vyko Vyriausybės kanceliarijos organizuota konferencija skambiu pavadinimu „Ką prarandame dėl šešėlinės ekonomikos?“ Į ją buvo sukviesti „Sandraugos“, kitų profsąjungų ir įvairių organizacijų atstovai, o įžanginį žodį tarė pats Premjeras Saulius Skvernelis. Jis konferencijai davė toną pasisakydamas prieš esą esminius pažeidėjus – turgavietes ir „į purviną kišenę dedančius“ jų prekeivius.

Plačiau

Slaugytojoms apmokėti kvalifikacijos kėlimo kursai

SlaugosLigonine2017-10-19

Daugelį metų VŠĮ K. Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninėje Kaune dirbančioms slaugytojų padėjėjoms prieš kurį laiką lyg perkūnas iš giedro dangaus kirto žinia – joms būtina pasikelti kvalifikaciją arba neteks darbo. Kvalifikacijos kėlimo kursų kaina svyruoja nuo 250 iki 350 eurų, o tai nėra maža suma menkas pajamas gaunančioms slaugytojų padėjėjoms, kurioms buvo liepta už kursus susimokėti pačioms.

Plačiau

Dėl skurdo Lietuvoje

skurdas2017-10-17

Šiandien minime Tarptautinę kovos su skurdu dieną. Jos kontekste matome, kad Lietuva tapo šalimi, kuri yra nebeįdomi pati sau. Mūsų aukščiausi valstybės vadovai gali sau leisti nebematyti badaujančių ir skurstančių žmonių, prisidengti kosmetiniais 10 eurų siekiančiais pensijų ir 20 eurų – minimalios mėnesinės algos padidinimais. Aiškiai regime, jog šios priemonės nėra pakankamos ir negali mažiausias pajamas gaunančių jautriausių socialinių grupių žmonių išgelbėti nuo skurdo.

Plačiau