Gelbėjimo ratą Tauragės medikams meta „Sandrauga“

StraipsnisKurjeris2017-11-30

Laikraštis „Tauragės kurjeris“ dėmesį sutelkė į pastaruoju metu viešojoje erdvėje pradėtą kelti medikų problematiką. „Kol visos Lietuvos medikai kalba apie darbo sąlygų gerinimą, algų kėlimą, mes nuogąstaujame, kad mūsų darbo sąlygos dar pablogės, o atlyginimai ne tik kad nekils, bet ir dar sumažės“ – teigia VŠĮ „Tauragė ligoninė“ medikai, vieningai pasirinkę stoti į LPS „Sandrauga“, kuri šioje finansinio nepritekliaus ir skolų pastaruoju metu kamuojamoje ligoninėje įsteigė savo padalinį, taip dar labiau išplėsdama profsąjungos tinklą Tauragėje.

Plačiau

Ko laukia Lietuvos medikai?

_98504863_dade1979-b988-4250-b4f8-63133da2cb5f2017-11-28

Dažniausiai savo pasipiktinimą yra linkę rodyti tie, kurie ilgus metus kentė neteisybę. Tačiau, šį kartą akių neužmerkė ir jaunuoliai. Jie – ateities medikai, kurie buvo priversti imtis drąstiškų veiksmų tam, kad būtų išgirstas jų balsas. Plačiau

Pavyzdžiai iš užsienio Lietuvai

Kh4e0HqugB2017-11-27

Blogėjančios darbo sąlygos edukacinėse įstaigose vis labiau verčia susimąstyti darbuotojus. Darbas nežinioje konvertuojasi į susirinkimus, kuriuose darbuotojai mėgina ieškoti problemų sprendimų. Nei vienas mokytojas ar dėstytojas negali dirbti motyvuotai, kai įstaigų valdžia grasina apribojimais ir veikia už nugaros.

Plačiau

Gydytojų sąjūdžio atgarsiai Tauragės ligoninėje su „Sandrauga“

Tauragės ligoninė2017-11-24

Visoje Lietuvoje kilusio gydytojų sąjūdžio šviesoje dėl savo atlyginimų ir normalių darbo sąlygų pasiryžo kovoti ir Tauragės medikai. Šią savaitę vykusiame susitikime solidariu stojimu į profesinę sąjungą „Sandrauga“ pasižymėjo VŠĮ „Tauragės ligoninė“ medikai, nuspręndę, kad laikas veikti nebe žodžiais, kaip tai yra įpratusios daryti kai kurios visuomeniniais pagrindais veikiančios profsąjungos, o realiais darbais.

Plačiau

Darbo „Kuršėnų autobusų parke“ ypatumai: kad atgautum atlyginimą – eik į teismą

Kuršėnų AP auto2017-11-23

„Sandraugai“ – dar viena įtempta teisinio darbo ir atstovavimo savaitė. Visas šias dienas net dvi profsąjungos teisininkės kasdien kursuoja į Šiaulius, kur šio miesto apylinkės teisme bylinėjamasi dėl plačiai nuskambėjusios UAB „Kuršėnų autobusų parke“ savo ilgamečiams vairuotojams–konduktoriams suformuotos praktikos nemokėti viso priklausančio atlyginimo už visą darbo dieną, bet tik už faktiškai važiuotą laiką.

Plačiau